Заев, вероятно е размислил, вече е готов да преговаря


Заев, вероятно е размислил, вече е готов да преговаря

Изглежда, че телефонния разговор с Йоханес Хан е повлиял – еврокомисарят лично ще направи специално съобщение в понеделник, 8 юни

След уточненията и потвърждението от страна на еврокомисаря Йоханес Хан за съществуването на връзки между партията и държавата, за заплахи срещу избиратели и липсата на свобода при медиите в Република Македония има възможност за преговори.

Това пише в съобщението на лидера на опозиционния Социалдемократически съюз (СДСМ) Зоран Заев, който вчера (5 юни) преди обяд обяви, че няма да замине за Брюксел на лидерската среща поради скандалното изказване на еврокомисаря във Вашингтон по отношение на случващото се в западната ни съседка.

Йоханес Хан лично е поискал да разговаря по телефона със Заев и да направи тези уточнения. В разговора Хан е поискал и разследване за разпространените телефонни записи от опозицията, които разкриват извършваните тежки престъпления, включително и тези по време на изборите от страна на режима на Никола Груевски.

"Всичко това е много ясно написано и в съобщението на Европейската комисия", казва още Зоран Заев и уточни, че Йоханес Хан лично ще направи специално съобщение в понеделник, 8 юни, по тези въпроси.

"Много важно е, че ЕК потвърди, че на 10-ти юни ще се преговаря за съставяне на правителство, което ще подготви страната за избори. Тези позиции на Хан и ЕК дават възможност за участие в предвидената среща на 10-ти юни в Брюксел", казва още Зоран Заев.


 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот