За ЧНГ: Българи нощуват в бензиностанции


За ЧНГ: Българи нощуват в бензиностанции

Бедствия по пътищата, верижни катастрофи, хаос в движението, а не му се вижда краят

Много от закъсали по пътя Айтос-Бургас са пренощували в бензиностанциите. Очаква се много от тях да останат в колите си или по бензиностанциите още време. "Тръгнахме от София. Нощувахме на бензиностанцията", разказа един от бедстващите край Бургас шофьор.

Пред Нова телевизия Пламен обясни, че изчаква търпеливо. По думите му колата му е подготвена за зимни условия, но органите за реда настояват още да не се пуска движението.

В Карнобат ситуацията е силно усложнена. Градът е недостъпен, а има и аварирали коли. Дежурният експерт от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ )Александър Петков каза, че в момента най-критична е ситуацията в района Айтос-Бургас поради верижна катастрофа. Движението е било ограничено и заради ниската видимост.

"Екипите на пътна полиция и пожарната продължава изтеглянето на колите", обяви той. Пред бТВ група младежи, пътуващи за Сливен, се оплакаха, че пътищата не се чистят. "Пътят е под всякаква критика, добре, че имаме гориво", коментираха те. Реагират остро на това, че няколко часа са стояли през нощта в колата и посочиха, че никой не им е казал кога ще могат да потеглят отново.

Военнослужещи от Българската армия се включиха в помощ на бедстващите хора на магистрала "Тракия", съобщиха от Министерството на отбраната.

По разпореждане на началника на отбраната генерал Константин Попов, военнослужещи са изпратени да помагат от 03.00 ч. сутринта. В дейностите участват един модул със 7 специализирани машини от военно формирование 22 220 – Сливен от състава на Сухопътните войски, един модул с 5 броя техника от военно формирование 32 890 – Бургас от състава на Военноморските сили и един модул с 2 броя техника от военно формирование 48 940 – Бургас от състава на Съвместното командване на силите.

До момента военнослужещите са помогнали за извозването на десетки бедстващи хора и са изтеглили блокирани в снежните преспи тежкотоварни автомобили и автобуси. В ранните часове на нощта военнослужещите от Сухопътните войски са транспортирали майка с 6-месечно бебе до най-близкото село Венец, където да пренощуват.

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот