Христо Стоянов: Левски е безплътен идол и детеубиец

 (54 коментара)


Христо Стоянов: Левски е безплътен идол и детеубиец

Това твърди скандалният писател в новата си книга

"Знам пред какво се изправям, но се надявам, че живея в една нова България, която няма да скочи срещу мен, питайки ме кой съм аз, че да представям по този начин образа на Левски”, каза скандалният писател Христо Стоянов в "Свободна зона" за новия си роман "Другият Левски".Очаква се романът му да разтърси иначе спокойния в момента литературен свят в България. Книгата му представя друга гледна точка към Апостола – през очите на майка му Гина, която не може да спре да мисли за това как синът й убил 14-годишно момче чираче от страх да не бъде предаден. Това сподели авторът в „Свободна зона” .Книгата развива тезата, че основната причина за обесването на Левски е фактът, че той убива дете, а не заради подготовката на въстание и създаването на комитети. За това той трябало да получи най-много 15 години заточение в Диарбекир.„Самите ние, по-скоро, имаме сатанинска история и нямаме реална представа за нея. Нямаме историческа памет и нещо ни кара да забравяме случилото се. Не поглеждаме от чисто човешката страна на нещата, определяме един идол или една икона и не ни интересува абсолютно нищо друго”, каза Стоянов.„Книгата разглежда трагедията на една майка, която сама отглежда 6 деца, от които 5 умират. Аз не посягам на иконата Левски, а просто й давам плът”, допълни писателят.Книгата на Стоянов е на българския пазар отскоро  и писателят вече е обект на гнева на читатели.

 

 

 

По Агенция БЛИЦ

 

Бел. Ред. - Отначало го приехме като първоаприлски майтап, все пак пуснато е на 1 април. После се вгледахме – участвал е в телевизионно предаване. Но защо, гъбаркане със светиня ? Що за малоценно и перверзно чувство за ровичкане, и то в изгубени кости... Историята с чирачето е до болка известна, какво пак да я разнищваме, парцаливиме. Има тонове документи и огромни изследвания като „Васил Левски пред турския съд” и т.н...Посегнаха и на Левски – това е. В случая, името на калиткото, е без значение. Аман!

По въпроса, четете трудовете на: Димитър Страшимиров, Цвета и Иван Унджиеви, Николай Генчев, Кирила Възвъзова-Каратеодорова и др. Уви, ще се наложи учените – „левскари” ( така им викат в научните исторически среди на изследователите на Апостола) пак да обясняват и обясняват, да преорават отдавна прекопаното..  – С. М.

 

Коментари
2011-04-02 18:44:14 От:

Няма смисъл да се коментира ристо стояновскиии

2011-04-02 21:48:20 От: 3

Кой си ти???Нещастник явно щом кепазиш едно име свято!Най-вече неси Българин!!!Защото всички дали живота си за Българската кауза,независимо,какво са жервали са наши символи!А ,който руши символите на една нация е--ПРЕДАТЕЛ--!

2011-04-02 22:37:43 От: Живко

Какво ли не правят хората вече за капка обществено внимание.И майките си ще продадат!

2011-04-04 13:20:18 От: Reynaldo Reynaldini

Защо не се намери известен историк за да опровергае твърденията на писателя Христо Стоянав?В пресата нито един от елитните историци не застана срещу писателя.Защо?

2011-04-04 18:53:28 От: pkdey-да не преиграваме

този факт с нищо не променя светоста на Левски.В борбата има жертви и това ратайче е една от тях.
Нека погледнем неговите противници -турците с власт.
Та те са кървави в изстъпленията си:Убийство на бременни жени ,деца , старци,българи арменци и араби е нещо като национален спорт за османите .
Това те не го крият или отричат и сега -(говоря за техните апологети)
А сега нека съпоставим нещата и ги преценим реално в съвкупност(съизмерност):
Убитото по погрешка ратайче от Левски
и
Избтите стотици и хиляди жени деца ,старци, българи и арменци от всеки комплексар мърда отоманец(турчин ако щете).Защото да убиваш деца и старци а не войници не е достойно но е ефикасна етническа борба .А колко добри войници са о...прочети целия

2011-04-04 20:29:42 От: 3

Вашта мама агарянска!

2011-04-05 16:19:04 От: Reynaldo Reynaldini

"Убийство на бременни жени ,деца , старци,българи арменци и араби е нещо като национален спорт за османите"ооо боже.Какво невежество.Османлиите ако колеха и бесеха както сте го описали вие ,защо сте се родили Българи тогава?Вас без да ва колят и бесят намаляте с по около 500 000 на всеки 10 години.Как сте просъществували в продължение на 500 години.Вас без да ва колят и бесят ще изчезнете за много по къс периот от време ако се запази сегашното възпроизводтство на Българският етнос.Бъдете благодарни на нашите прадеди и целувайте ръка на всеки срещнат Турчин ,защото благодарение на неговите прадеди вие сте се запазили Българи(и други народи естествено Гърци,Румънци,Сърби и т.н.).Иначе сега щяхте да пишете и говорите на Английски,Френски,Испански или Португалск...прочети целия

2011-04-05 20:40:43 От: pkdey

"....Иначе сега щяхте да пишете и говорите на Английски,Френски,Испански или Португалски ,защото там където са стъпили те се говори и пише на тези езици."
ЕТО ТОВА СЕ НАРИЧА ЕМОЦИОНАЛНО ИЗКАЗВАНЕ НОСЕЩО НЕИСТИНИ.ОСМАНЛИИТЕ НЕ НОСЯТ НОВА КУЛТУРА А САМО ЯТАГАН И ГРУБ ХЕДОНИЗЪМ.НАТЪРТВАМ НА ГРУБ В СМИСЪЛ ПРИМИТИВЕН.ТЕ ЗА ТОВА СА ПОБЕДЕНА И АКЦЕСОРНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ .И СЕГА Е ТАКА .ТЕ СА ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ НА БАЛКАНИТЕ ДА НЯМА УМ И РАЗУМ, А ДОКОЛКОТО ГО ИМА НЕ Е ПРОДУКТ НА ТЯХНОТО ВЛАСТВАНЕ .ПО СКОРО Е ВЪПРЕКИ ТЯХНОТО ВЛАСТВАНЕ .РАЗБИРА СЕ ЧАСТЕН СЛУЧАЙ Е ДЕМОГРАФСКИЯТ ПРОБЛЕМ В БГ И РУСИЯ.НО ТАКЪВ ПРОБЛЕМ НАБЛИЖАВА И В ТУРЦИЯ .ЛИПСВА ОБАЧЕ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ ПРИ КЮРДИТЕ,А ТОВА Е ЗЛЕ ЗА СЪСЕДИТЕ ИМ .ЛИПСВА ТАКЪВ ПРОЛЕМ И ПРИ ЦИГАНИТЕ .ЕТОВА Е СЪЩО ЗЛЕ ЗА СЪСЕДИТ...прочети целия

2011-04-06 08:54:24 От: Reynaldo Reynaldini

"....ОСМАНЛИИТЕ НЕ НОСЯТ НОВА КУЛТУРА А САМО....." Ако наистина не носенето на "нова култура" и предоставенето на всеки един етнос да тачи собсвената си културата както намери за добре за вас е недостатък ВИЕ СТЕ ОБРЕЧЕНИ.ВИЕ ИЗЧЕЗВАТЕ И СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕТЕ ОКОНЧАТЕЛНО ако продължавате да го отчитате като недостатък.Аз видях Българите които са възприели новата култура-Христо Явашев,Джон Атанасов,Дилма Русев и други знайни и незнайни Българи които не могат да произнесат и една Българска думичка ,а са само първо поколение Българи живеещи в среда с "нова култура".Христо Явашев даже е роден в гр. Габрово в България даже не е първо поколение Българин а си е чист Българин но не произнася и една Българска думичка.Ако за вас това е нормално- с вас е свършено...прочети целия

2011-04-06 10:02:16 От: pkdey-ммдааа..

Как беше онази поговорка :"Защо се изпоти?Ами спорих с глупаци.."Не трябва да се спрои с глупав човек .Просто няма общ допир до реалноста. Дьонмета е имало и ще има във всяка нация.Примерно RR.Орхан Памук-човек реалист световно признат, ясно показва кои са турците ..Трябва ли да цитирам изказването му че турците са избили арменците ,гърците и българите .Или последните са изгинали масово от смях слушайки RR да им говори за турска култура.Нивото на общуването отново падна и вероятно ще е нов повод RR да се самопохвали че съм замълчал .Тази долнокачествена самовъзхвала е по търпима от общуването с нея.

2011-04-06 13:10:39 От: ей на това му се ..

вика нереализиран мерак.Мъъъка!Мноо мъка има събрана в тая мацка с талянско име.хем и се иска да е умна ,а не е ем и се иска да я чука PKD== а той не ще ,да я "уважава" нито физикално нито интелектуално.
Ой боже що мъка има на тоя свет.Иначе шои си беше !

2011-04-06 20:53:50 От: 3

RR-защо посочваш Хр.Явашев!Той за мен е един лаком човек,ненаситен,дължащ популярността си на постоянно навиране във висшите среди с евтини предложения за някъкви съмнителни атракции с цел реклама!Той не говори български и нежелае да го занимават с България защото -видители българите неса му купували(ниско качественните)произведениния!И ако този ти е пример за подражание-божееееееееееее!!!

2011-04-07 08:34:59 От: Reynaldo Reynaldini

Браво на "3"-ката за пръв път не ме е напсувал и се е изказал като грамотен ,културен и възпитан човек.Браво наистина браво.За Христо Явашев може и да си прав.Може и за това да е обиден,но малко се съмнявам че само за това че не му се купува "труда" от Балгари.Христо Явашев е само един от многото примери.Вие чували ли сте как говори Силви Вартан на Български?.Защото веднъж видях по ТВ как Силви Вартан се опитваше да говори на Български.Просто тя не можа да състави и едно смислено изречение на Български.Не съм много сигурен но мисля ,че и тя е родена в България.Най малко е първо поколение в чужда страна.И тя ли е обидена ,че не и се слушат песните в България?И друго аз не подражавам на никои камо ли на Христо Явашев.Въобще ти знаеш ли значението на глагола по...прочети целия

2011-04-17 13:08:16 От: Георги

Това подобие на писател сигурно работи за турция! Не само, че трябва да бъде пребит, а трябва да бъде осъден за предателство срещу БЪЛГАРСКАТА държава, за оскверняване паметта на най-чистия и неопетнен БЪЛГАРИН! Този (не мога даже да казвам името му) трябва да бъде изгонен от БЪЛГАРИЯ! Да си пише в турция!!! Нещастник!!!

2011-04-18 12:42:07 От: пецата

Стига сме се правили на светци!Ако ВАШЕТО ДЕТЕ Е УБИТО,без значение поради каква причина и при какви обстоятелства,нима бихте се кланяли пред убиеца?

2011-04-18 12:57:09 От: Reynaldo Reynaldini

Добре вече съм убеден ,че истината ще излезе на бял свят.Ще се каже и пише вече истинската история ,изкривената и мануполирана история ще отиде на бунищото.И писателят трябва да бъде предложен за награда ,защото 20 години след демократичните промени пръв се осмели да напише истината.

2011-04-20 16:11:51 От: Живко

Корекция!20 години след началото на демокрацията разложението е толкова голямо че не се търси сметка на болните мозаци писали такива лъжи,което ги стимулира да продължават да бълват абсурди.

2011-04-20 19:07:10 От: Смирен

Всеки има право на мнение, лошото е, когато откровенни неистини се приемат от хората за истина, било от незнание, било поради користни цели.
Дали ако не са били турците сме щели да говорим английски, френски и т.н.
Това може да остане само в сферата на предположенията, но нека погледнем кога и защо България пада под османско иго (мисля, че това е най - доброто определение, защото не е точно робство, но изобщо не е и присъствие или владичество). През 14 век в Европа започва Ренесанса. Характерно за всяко преминаване от една епоха в друга е упадъка в една или друга степен и сфера. Както може да видим от малкото останали исторически доказателства България навлиза в предренесанса още 11 - 12 век. За да не става прекалено дълго написаното от мен, вс...прочети целия

2011-04-20 22:48:04 От: Живко

Да,правилно.Време е всеки да почне да си гледа в паницата,а не да наднича в чуждата.Това се отнася за българи,турци,англичани,хАмериканци и пр.Всеки малко по заинтересован от света и обкръжаващата го околност е наясно,че,колкото гадни турци има толкова и българи толкова и всякакви други нации.Простотията и злобата не ходи по народите,а по индивидите.Но въпросът е НИЕ да си решим проблемът за нас си.Не ме интересуват другите,искам аз като БЪЛГАРИН да си живея в България добре.Като на един турчин не му изнася да си отива в турция и там да си търси щастието,ако му харесва тук и се стреми към общото благо - има моето уважение.Коментара го пиша като отговор на смирен.

2011-04-25 00:20:30 От: TNT

За да разберем личността Левски най-напред е необходимо да направим реконструкция на бурната епоха на революции, през която е живял. Светът на Левски е 19 век- белязан от осъзнаване и желание за обществени и държавни промени, изразени в редица събития -Юлската революция във Франция, Декабриското движение в Русия, Австрийската революция, Славната революция в Испания, Италианската революция, Парижката комуна. Съвсем естествено тази вълна достига и Османската империя, която освен всичко подобно на Австро-Унгария е мултинационална, което допълнително изостря напрежението. Това е епохата родила Левски. Затова винаги когато говорим за личността му, трябва да започнем от убеденият републиканец, борецът за държавни реформи и социална справедливост, за широки гражд...прочети целия

2011-04-25 02:01:11 От: TNT

След мой голям пропуск да чета през редовете и да недогледам глупостта изразена с цифрата 14(вместо 24), и запознаване с цитати от четивото, твърдя,че тази книга е писана с единствена цел скандал.Няма никакви документи, според които Левски е убил 14-годишно дете и точка!Истинската история работи с факти не с бабини деветини! Авторът дори не заслужава коментар!С което се съгласявам напълно с мнението на редактора и приключвам темата!

2011-04-29 13:22:38 От: m

Време е да се пренапише българска история и то с исторически факти, а не да се героизира този или онзи и то незаслужено. Да се напише и опише баташкото клане. От кого е извършено и ЗАЩО.Там имал ли е поне 1 етнически турчин? Какви са били причините за това кърваво деяние на Ахмед ага Барутанлията. И защо след освобождението на България, осъдения и заточен в Диарбакър Ахмед Ага се завръща в България. И защо останалите живи Батачани след панахидата за избитите си близки се качват в селото на Ахмед ага, за му искат прошка като му целуват прокажената ръка. Или това са само парадокси на бългаска история........

2011-04-29 14:20:59 От: Смирен

m сигурен/а ли сте, че искате да влезете точно в тази тема?!
Сигурен съм, че след кратко замисляне за причините (или може би във Вашия стил написано трябва да е ПРИЧИНИТЕ) ще спрете да пишете глупости. А да, да не забравя да припомня, че причините трябва да търсите в периода 1393 – 1876, а не само през 1876. Нали така?

2011-05-02 19:51:27 От: карло

ще му кажа на христо че ако случаино ако го видя ще бъде ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, та да си знае за кво го ......................

2011-05-03 11:12:41 От: Смирен

Карло, недей така... с лошо. Глупостта, алчността, лицемерието и... може да се променят само и единствено чрез възпитание и образование.
За съжаление почти успяха/ме да унищожим и двете, та по - добре да насочим усилия за възстановяването им, със сигурност резултата ще е много по - добър

2011-05-18 13:52:11 От: несмирен

Четете ограмотявайте се и не повтарайте глупостите писани от псевдоисториците!!!Колко народ и то цвета на българската нация е избита след освобождението. Кой им автора.Да не говорим за идин избит цял парламент без съд и присъда.

2011-06-01 10:48:11 От: Смирен

несмирен не виждам някой да отрича написаното от Вас. Но то каква връзка имаше с горното?

2011-07-02 19:10:48 От: Искрен

ТОВА Е ЕДНО ЖАЛКО ПОДОБИЕ НА ЧОВЕК, НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА ПРИТЕЖАВА БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО!!! АКО НЕ Е БИЛ ЛЕВСКИ И ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРСКИ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ, ДНЕС ЩЕШЕ ДА НОСИШ ФЕС И ДА СИ ТУРЧИН БЕ ПРОСТАК ТАКЪВ!!! НЯМАТ СРАМ ВЕЧЕ ХОРАТА ЕЙЙ, НА ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ ЗАПОЧНАХА ДА КЛЕВЕТЯТ ИМЕТО... НЯМАМ ДУМИ!!!

2011-07-02 19:56:48 От: Антоанета

За пари са готови на всичко такива като този ибрикчия, да не би да е роднина на Мартина Балева.

2011-07-03 18:39:48 От: Искрен

Дам тоя има нек'ва роднинска връска с анти-Българката мартина балева, сигурен съм!!! И двамата са за БЕСИЛОТО!!!!

2011-07-05 10:55:52 От: националист

Абе говедо смотано, що петниш паметта на Левски? Ако имаше повече хора като него, сега нямаше да сме в това положение! Лайнар си ти!

2011-07-06 19:01:35 От: Национал Социалист

Христо ли си к'ъв си, ТИ СИ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!!! СМЪРТНИ НАКАЗАНИЯ ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ И АНТИ-БЪЛГАРКАТА МАРТИНА БАЛЕВА!!! АДЪТ ЩЕ СЛЕЗЕ НА ЗЕМЯТА ЗА ДА ВИ ПОГЪЛНЕ МРЪСНИ ЕНИЧАРИ СКАПАНИ!!!!

2011-07-12 11:58:08 От: Живко Киряков

Не се гневете.Ние си знаем кои сме.Никой не може да ни го отнеме.За сметка на това,обаче,наш дълг е да не го забравяме и да го предаваме на следващите поколения.Как мислите че сме оцелели 500 години без държаност с потъпкана култура и писменост.Ако имаме и един процент от силата на предците ни въобще няма да е проблем нито балева нито стоянов (нарочно не ги пиша с главни букви).Бъдете над всичко това.Усмихвайте се на такива вицове.Със сляп гняв нищо не може да се постигне.И не забравяйте че едва ли има друг такъв народ със толкова социални катастрофи в историята си.И въпреки това все още сме тук!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011-07-23 00:06:04 От: Аз

Пичове,това което тоя човек е направил е много по-голям символ на свобода,за която се
е борил Левски,от това да поднасяш цветя веднъж в годината на паметник или да мълчиш една минута.Никои не иска да ви отнема нищо а да ви даде,и то е един реален образ с всичките му несъвършенства и недостатъци,и чак тогава да преценявате дали се кефите или не. Така трябва да бъде защото иначе знаете какво става.Аз съм сигурен че и самия Левски би предпочел да се знае всичко за него и добро и лошо и да не бъде издиган в култ и идеализиран.Всеки нормален човек без мания за величие и шизофрения би го предпочел.Всеки има глава на раменете си и може да си преценява и без изкуствено идеализиране.Крайно време е да изоставите соц поведението и мисленето си.

2011-07-23 11:40:07 От: Дървен Философ

Тоя пигмей,плазмодий и драскач по жълтите вестници е срам за България. Много по - големи таланти него - първобитния високопланински муфлон - писатели, историци и академици са се произнесли относно Левски, живота и значението му за Отечеството. Ристио еди-кой си е грамотен(и само толкова, грам литературен усет не притежава завалията), но това не му дава право да критикува хора, на които може само да им "дъвче цървулите".

2011-08-18 02:27:56 От: Коко

Най- накрая излезе истината за най-черната антиличност на България!

2011-08-23 16:53:02 От: Дървен Философ

Най - черната - ДА! Но не на Левски, той е светилото на нашия народ.. Най - черната е личността на тоя клозетен драскач по вестниците, които са с цвят на използвана тоалетна хартия. Коко, а за твоята личност ще се изразя поетично: ти си тъп педал...

2011-08-24 15:01:33 От: m

Ако е вярно това което писал Хр. Стоянов, Коко е прав. Не разбирам защо трябва да обиждаме хората, които не са задължени да се съгласят с "общоприетите" постулати и "ние да си имаме герои".

2011-08-24 18:54:33 От: Един

Там е въпроса,че има явни измислици.Той сам казва,че книгата е РОМАН!

Ето вижте след 59-тата минута:

http://www.btv.bg/shows/neka-govoriat/videos/video/1279067456-Neka_govoryat_s_Rosen_Petrov__24042011_g_%28parva_chast%29.html

2011-09-05 22:57:58 От: Somebody

Ох, толкова е бездарен тоя като писател, само търси евтини сензации и хвърля бомби всякакви, за да печели внимание. Списваческите му изгъзици са най-безвкусната и безстойностна чалга в литературата ни!

2012-09-12 18:57:29 От: 14

НЕ ПИПАЙ ЛЕВСКИ ! ЗА ДА НЕ ТЕ ПИПНЕМ НИЕ !

2012-11-16 11:41:46 От: :)

НАЙ-ПОСЛЕ ДА ИМА НЯКОЙ,КОЙТО ДА СЕ ОСМЕЛИ ДА КАЖЕ НЯКОИ ИСТИНИ.

2012-11-21 13:42:52 От: Един

Още ли се намират поддръжници на този?
Какво не можете да проумеете? Защо Левски е обесен ли? Съденият не е случаен, присъдата също!Дори е създадена специална комисия с председател дивизионен генерал! На обикновен престъпник надали би се обръщало такова внимание!

2014-10-02 18:37:11 От: ASPARUH

Hristo Stoyanov spored men e po golem balgarin ot LEVSKI,poneje kazva istinatai ne e ubival dete i to balgar4e.Toi za mene e po golem geroi ot DEKONA.Blagorare ti HRISTO 4e ni nau4i istinata za tozi 6arlatan nare4en SVETETSA LEVSKI.

2014-10-04 18:38:51 От: Един

Провокаторите продължават да изпълзяват...

2014-10-28 23:51:08 От: Божил Божилов

Точно и поради този случай Левски е Непостижим.Той не убива невинното дете,той го пренася,като свята жертва в нозете
на Свята Родина България
!Много сме малки много сме жалки да съдим този Човек.

2016-08-14 09:02:06 От: ЕМИГРАНТ

Какви тъпи примерчета даваш със Силви Вартан,която е арменка и е емигрирала на 7 годинки.После,живеейки в Париж в цивилизацията,за какъв х,й да си спомня за “родината“ си с концлагерите и за комунегите,от които току що се е откачила.Колкото до драскача дето се е изповръщал на паметта за Левски,мога да му кажа,че накрая ще завърши като Юда Искариотски,тоест ще се обеси и сребърниците ще капят от джобът му!!

2017-01-12 09:40:38 От: ще ти еба майката

Дано умреш нещастник

2017-02-04 15:48:12 От: ЕМИГРАНТ

Тоа цървул го гледах в предаване на Коритаров.Истински мазен,гаден и типичен бай Ганьо.Друго нямам какво да кажа.Нима и Алеко не стана жертва на точно такива “българи“,ганьовци,та ще се чудим на поредния такъв дето си “заплюл“ Левски да се “въздига“ чрез името му.Какво казваше народът ни?Че въшката търси бяла риза да се залепи и да я осере,защото на бял фон най личат ескрементите и!!

2021-01-02 13:13:46 От: Българин

Как изобщо давате трибуна на това нищожество? Какъв "писател" е тоя нещастник? Драска някакви мръсотии и храчки против Васил Левски, за да се прави на "интересен" и да търси бълъци да купуват простотиите му. Това е срам да плюе против Апостола. Тоя не го е раждала майка българка. Това същество е позор за България.

2021-05-03 21:12:22 От: Българин

Каква майка го е раждала това гнусно влечуго? Кой му дава право на това нищожество да се гарви със светинята на България Васил Левски?!

2021-05-04 21:30:35 От: kaishev

Преди време прочетох статия във весник 168 часа не пoмня автора. Заглавието беше "кой казва, че Левски е обесен" по разказ на момче син на кръчмар
от София. Обесения бил мургав с брада !Николай Хайтов тръгва по дирите на спасения Левски от Митхад паша по произход французин и открива, че след освобождението той е пребивавал в няколко манастира и последно е бил в Света гора Гърция, но преди да стигне там Н. Хайтов "избухва" голям пожар и изгаря всякакви останали следи от него. Загива и най стария монах . Размисъла оставам на вас

2021-05-21 13:44:38 От: Ботуш каишев

Нови доказателства за двойника на Левски в.168 от 22-28 февруари 2008 г

2023-02-19 09:10:07 От: Филип

Прочетох задълбочено книгата му, за да науча и другата страна на Левски. По-бездарен писател не бях виждал!

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот
 

Българи, съдействайте на "Българи"!

Виж повече

« Декември 2023 »
пнвтсрчтпксбнд
    
 1. 02.12.1375г. - Българският монах Киприан е ръкоположен за митрополит на Киев и Литва
 2. 02.12. - Събития и факти
 3. 03.12. - Събития и факти
 4. 03.12.1891г. - Приет е закон за въоръжените сили в Княжество България
 5. 04.12. - Събития и факти
 6. 04.12. - Света великомъченица Варвара
 7. 05.12. - Свети преподобни Сава Освещени
 8. 05.12. - Събития и факти
 9. 05.12.1916г. – Български военни подразделения превземат Букурещ
 10. 06.12.1844г. – Роден капитан Петко войвода
 11. 06.12. - Празник на Бургас
 12. 06.12. - Свети Николай архиепископ Мирликийски Чудотворец, Никулден
 13. 06.12. - Събития и факти
 14. 06.12. - Ден на банкера
 15. 07.12. - Международен ден на гражданската авиация
 16. 07.12. - Събития и факти
 17. 07.12.1083г. - Основан е Бачковския манастир
 18. 08.12. - Събития и факти
 19. 08.12. - Ден на българската студентска младеж
 20. 09.12.1885г. - Край на Сръбско-българската война
 21. 09.12. - Събития и факти
 22. 09.12. - Зачатие на света Ана. Празник на майчинството
 23. 10.12. - Събития и факти
 24. 10.12.1906г. - Убит е Даме Груев
 25. 10.12.1877г. - Годишнина от падането на Плевен
 26. 11.12. - Събития и факти
 27. 11.12.1868г. - Апостолът започва своята първа обиколка
 28. 12.12. - Св. Спиридон: празник на занаятчиите
 29. 12.12. - Събития и факти
 30. 13.12. - Събития и факти