Холандски депутати не ни искат на трудовия пазар

(1 коментар)


Холандски депутати не ни искат на трудовия пазар

27. 11. Голямата част от холандските депутати искат да забранят достъпа на български и румънски граждани до трудовия пазар в страната на лалетата за още три години.

 Те мотивират тази рестриктивна мярка със световната финансова криза, липсата на достатъчно работни места и жилищна площ, съобщава местното "Радио Нидерланд".
И двете партии от управляващата коалиция - лейбъристи и християндемократи, са против решението на министъра на социалните работи Пиет Хайн Донер да отвори трудовия пазар на Холандия за работници от България и Румъния, считано от 1 юли 2009 г. Около тази позиция на управляващите се обединяват консерваторите, крайнодясната "Партия на свободата" и дори представителите на социалистите в холандския парламент. България и Румъния се присъединиха към ЕС от 1 януари 2007 г., но гражданите им все още имат нужда от разрешителни за работа, за да работят законно в Холандия. В средата на ноември социалният министър реши да отложи до 1 юли решението за отварянето на трудовия пазар за български и румънски граждани. Това бе мотивирано от световната финансова криза, но Донер потвърди, че иска да се убеди лично дали взетите мерки срещу незаконните агенции за набиране на персонал функционират ефикасно, припомня медията.

Коментари
2008-11-25 16:50:21 От: 51

За да подобрят жизнения стандарт на населението, балканските държави облагат с по-нисък данък върху добавената стойност (ДДС) основните хранителни стоки и продуктите от широка необходимост, а вносът на валутни постъпления се прави от някакви неуравновесени чрез законодателството ни практики, начело с поституцията например. За да са по-достъпни за хората, с ниски ставки по ДДС на Балканите се облагат и туристическите услуги, вестниците, списанията, компютрите, билетите за кино, театър, спортни прояви, зоопаркове и най-ефектния зоопарк за региона - този на проститутките....

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот