Ха! Турският посланик ни обещава спокойна Коледа


Ха! Турският посланик ни обещава спокойна Коледа Снимка: Архив Булфото

… заради Турция! Посланикът е категоричен, че страната му осигурява нашия комфорт

Турция осигурява на България комфорта да посрещне спокойно коледните и новогодишни празници, заяви в "Годината" на „Дарик" турският посланик у нас Сюлейман Гьокче.

По думите му в България няма проблем с бежанците."Виждам, че хората в България вече са в сезона за празнуване. Прекрасно е, но всъщност Турция ви осигурява този комфорт. Не смятам, че живея в една зона на удобство и комфорт за разлика от вас, с милиони бежанци.

Може би звуча песимистично, защото гледам в една по-широка перспектива - това са войната в Сирия и Ирак, хаосът, който цари там. По мое мнение няма криза с бежанците в България. Знаете ли какъв е броят на бежанците и броят на хората, които търсят убежище в България?! 7000 е броят им".

По думите му в България няма бежанци, защото Турция е една сериозна страна.

"Турция държи на думата и обещанията си и се позовавам на споразумението, което беше сключено през март между Турция и ЕС, което представляваше един пакет. В него имаше четири компонента, които трябваше да изпълни ЕС, които не бяха спазени напълно, независимо от факта, че Турция беше спазила своите обещания и поетите ангажименти", каза той.

На въпрос дали сега Турция ще спре да спазва ангажиментите си, той заяви, че не може да коментира, защото не знае.

В предаването посланикът ни в Турция Надежда Нейнски също заяви, че трябва да оценим усилията на Турция, които тя прави да няма бежански поток. Тя бе категорична, че също така не трябва да се подценяват усилията, които полагат както България, така и Европа.


 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот