VIP вдовиците на България - активно печелещи момичета

 (5 коментара)


VIP вдовиците на България - активно печелещи момичета Вдовицата Силвия Панагонова притежава, освен всичко друго, по 50 процента от фирма „Интер Сив Къмпани” и още няколко фирми

Видни български вдовици въртят бизнес на високи обороти и умножават наследството, оставено без време от убитите им съпрузи.

От половинките си се лишиха Мая Илиева, Силвия Панагонова, Адриана Тюркмен, Дарина Павлова и още редица други известни съпруги. Вече от небето ги гледат техните мъже Георги Илиев, Милчо Бонев – Бай Миле , Филип Найденов – Фатик и Илия Павлов. Има и още куп „паднали” лоши момчета, преселили се в отвъдното след дъжд от изненадващи куршуми.

 

Мая Илиева

Ако духът на Георги Илиев е жив, той сигурно се гордее много със своето момиче Мая. Тази неуморна жена се разправя с какво ли не – управлява бизнес за разкрасяване, имаше футболен отбор, труди се в хотелиерския бранш и още много други притеснителни неща. Това мъжко момиче води истински битки със съдебните власти, за да спаси имотите, придобити, докато Георги Илиев бе жив.

 

Най-голяма грижа създава на Илиева гигантският комплекс „Дюн” на Слънчев бряг, към който разследващите имат особен апетит. Засега „Дюн” остава на вдовицата, но не е ясно колко още ще бъде неин.

 

Мая, която е бивша манекенка, е голямата любов на създателя на империята ВИС Георги Илиев. Той се жени за нея през 1994 г., защото, както се изразявал, тя е единствената, която може да укроти опърничавия му нрав.

 

Преди да се ожени за Илиев, Мая е била съпруга на друг бос от подземния свят: Бранимир Григоров–Бранко. Той бе застрелян пред столичния ресторант „Водопад” през 2004 г. След като се прости с двама съпрузи, Илиева остана с 3 деца, но не се отчая.

 

Илиева управлява с лекота множеството фирми, които се струпаха върху крехките й плещи. Освен „Дюн” на нейно име се водят още няколко хотела по морето. В София тя държи елитен фризьорски салон на бул. "Патриарх Евтимий".

 

Фирмата на Илиева "М" ЕООД е с предмет на дейност търговия на дребно с парфюмерийни, козметични изделия и тоалетни принадлежности. Подобни са и "ФАМ" ООД и "Контрадикт" ООД, в които държи по 50 процента. В агенцията за модели "Ексграунд" Илиев си поделя собствеността с Розалия Тинкова. От убития си съпруг Илиева наследи също и фирми за недвижими имоти.

 

Драмата на вдовицата Мая сега е, че срещу нея се водят дела за отнемане на имуществото в полза на държавата. Комисията Кушлев се е прицелила именно в най-свидното – „Дюн”. Засега няма движение по проверката доколко е законен комплексът, който според експерти струва над 15 млн. лв. Илиева е обявила цена от 12 млн. за него, но, изглежда, няма желаещ да го купи. Според запознати Мая Илиева притежава над 100 млн. евро, които също могат да се изпарят в полза на държавата.

 

Силвия ПаноноваСилвия Панагонова се грижи не само за многобройните имоти, които наследи от убития Милчо Бонев - Бай Миле, въпреки че те официално нямаха брак. Панагонова движи дейността на над 20 фирми и има апетит към строителния бранш. "Какво искате да ви кажа - че съм една нещастна вдовица с 2 деца и плача всеки ден, че животът ми е свършил? Е, не. Няма да чуете това от мен".

 

"Много ни е тежко на всички нас, които през последните години преживяхме такива загуби. Мога само да ви кажа, че се боря и ще продължа докрай. Но не знам още колко ще издържа. Тежко ми е, а и има много хора, които са против мен и искат да ме видят съсипана." Това споделя в интервю Панагонова.

 

Заедно със сестра си Ива тя притежава фирма „Сити шик”, фирма „Панагонова”, както „Смартрейд”. Панагонова притежава по 50 процента от фирма „Интер Сив Къмпани” и още няколко фирми. Предвид апетитите на знаменитата вдовица, възможно е тя да измъкне килимчето с „Дюн” под краката на Мая Илиева. Така челно пак ще се сблъскат легендарните ВИС и СИК, само че в женски вариант.

 

Адриана Тюркмен


На въпроса щастлив ли бе бракът ви с Филип Найденов – Фатик, Адриана Тюркмен отговаря: „Понятието щастие е много относително. И да, и не, разбира се. И да, и не... Имаше и хубави, и лоши моменти. Общо взето, беше странно, както всичко, което ми се е случвало.”

 

Тази тъжна констатация интелигентната съпруга на Фатик прави години след неговото убийство. Причината е любовният триъгълник, в който попада неволно Адриана.

 

Фатик има любовница и тя се казва Невена Стойчева. Съпругата научава това 2 дни след като му ражда втората дъщеричка. На всичко отгоре става ясно, че Невена е родила на мъжа й едно извънбрачно момиченце. Семейната драма подгонва измамената съпруга в САЩ. Но скоро тя се връща и разбира, че Фатик не иска развод. Адриана живее в любовния триъгълник до убийството на мъжа си.

 

След това разбира, че той е предоставил семейното им жилище на любовницата си. Започва дела, за да си го върне обратно. Внезапно прекратява делото и сега живее повече в чужбина, отколкото в България.

 

За това как странно се преплитат съдбите на VIP-вдовиците свидетелства и фактът, че Адриана и Мая Илиева са първи приятелки. Илиева и вдовицата на Фатик са съдружнички в консултантска фирма „А енд М”. Адриана върти и моден салон. Какъв е бизнесът на тази жена зад граница обаче никой не знае.

 

Дарина Павлова

След убийството на Илия Павлов за вдовицата му Дарина се носят легенди. Последната международна клюка е, че Дарина Павлова е любовница на Берлускони. Тя обаче опровергава любовна връзка с
премиера на Италия, въпреки че италианската преса е по петите й и пише друго.

 

Бившата фотомоделка, актриса и съпруга на най-богатия българин в миналото е любимка на жълтата преса. След убийството на Илия Павлов, Дарина обтегна отношенията си със свекъра си и се изнесе в имението в САЩ.

 

Павел Найденов не иска и да я погледне, твърдят приближени до семейството. „Погледнато реално, тя вече е г-жа Никоя за мене, а и дето се вика - всеки момент може да стане жена с друга фамилия”, заявява пред „Блиц” самият Найденов. И допълва: „Дарина си получава рентата, която й се полага.” След като бе погребан шефът на един от най-влиятелните холдинги – Мултигруп, империята му бавно и полека започна да се разпада.

 

Сега Дарина се е свила до неузнаваемост. Докато бе жив Павлов, Дарина се занимаваше с бизнес за красота. Тя притежаваше агенция „Мегаталанти”, която избираше топмодели на България. Но Павлова бързо се отказа от този бизнес.

 

В миналото Дарина се сблъска с Жени Калканджиева, която притежава модна агенция „Визаж” и също организира конкурси за красота. Сега Жени е без конкуренция. Според италианските издания, въпреки че империята на Илия Павлов се е стопила, Дарина остава една от най-богатите жени за Източна Европа.

 Ивайло Мискинов, в. "Новинар" ( П.П.)

Коментари
2009-02-04 23:05:38 От: perun

Тая ... сериозно ли плаче бе VIP vdviza. Може ли да измие една чиния от шкембе чорба мазна?

2009-02-04 23:31:32 От: Rum

za kvo tie da mie 4inii be typ4o? Tja e za kanape i za zvetarka be

2009-02-04 23:45:38 От: Kold

Имам една в входа такава. Сама си хвърля по една торба буклук сутрин. Там я чака шофиорче. Тя има 2 будки. В едната продва тя в другата дъщеря й. Момчето ги тъпче и вечките по ред в седмицата

2009-02-04 23:57:50 От: rumi2

ne e lesno i da si vdoviza. az ne sa jenena i go znam nai dbre

2009-02-05 00:24:50 От: mika22

te sa samotni. bogati i samotni. robi na pdtite. pfu!!!

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот