Видео: Слави Трифонов зове за революция


Видео: Слави Трифонов зове за революция Снимка: netinfo.bg

На 11.12.08 зрителите на Би Ти Ви видяха първата част от спектакъла на Слави Трифонов No mercy (Без милост - б.р.), четем във в. Труд

 

В началото му шоуменът се обърна с директни политически послания към аудиторията си. Слави представи и клипа към новата си песен No mercy. Той е ретроспекция на случилото се в годините на прехода у нас. В него са включени кадри от митинги, гласувания, задръствания... На лентата преминават образите на политици и хора от „измисления ни елит" - Иван Костов, Волен Сидеров, лидерите на тройната коалиция и др. Публикуваме обръщението на Слави и текста към песента.

 

„Уважаеми зрители, най-четената книга на всички времена е Библията. Много от вас имат тази книга в домовете си. Според повечето хора тя учи на смирение. Но дори и тя дава два избора. Първият е - ако те ударят по едната буза, да обърнеш и другата, тоест да приемеш това, което се случва. Вторият е прям и директен - око за око,зъб за зъб. Аз съм такъв, че държа на втория избор. Защото има едни хора, по които здраво око и здрав зъб не трябва да останат.

 

Ние си ги преизбираме на всеки четири години и не само им даваме другата буза, а направо разтваряме бузите. Имам чувството, че преди двайсет години сме се напили и сме си татуирали отзад „моля заповядайте" и те на всеки четири години го четат и се възползват. Затова нека го приемем лично. Нека когато поредният тъп политик се държи като богоизбран и вреди на вас и на вашите близки - приемете го лично. Защото те не ебават народа като някакво абстрактно понятие. Ебават вас - лично.


Правосъдието няма да ви помогне - то е мудно, безлично и отгоре на всичко е тяхно и работи много интересно. Ако пребиеш крадец в дома си - ще те осъдят. А ако стреляш по магистралата или откраднеш 100 милиона от държавата - със сигурност ще ти се размине. Затова, ако искаме правосъдие, трябва да си го вземем сами. Трябва да го приемете лично.

 

Когато откраднат пари - приемете го лично. Когато убият един 20-годишен студент - приемете го лично. Така, както го приемат в Гърция.
Когато ченгета се правят на журналисти - приемете го лично. Когато двама братя се държат братски с цялата власт и разиграват полицията - приемете го лично.


Трябва да разберат, че сме опасни. Тогава ще ни вземат несериозно. И когато за поред път ни кажат, че такава е политиката, че така върви светът, че ние сме малка държава и от нас нищо не зависи - теглете им една майна. Направете го лично. Завиждаме на французите, американците и гърците, че при най-малкото накърняване на техните права излизат на улицата. Няма защо да се учудваме.

 

Това са нации, които още преди двеста години са си направили труда да напишат едни думи черно на бяло, да ги помнят и да не позволяват на никого да ги забрави. Декларацията за независимостта на Съединените щати казва, че ако една форма на управление стане деструктивна, народът има правото и - забележете - задължението да смени или свали тази власт. Да установи ново управление, с което да си гарантира сигурност и щастие. Същото го пише и във френската Декларация за правата на човека и гражданина. Наричат това нещо „право на революция". Така че не забравяйте, че ВСИЧКО зависи от Вас и от нас. Аз моя избор си го правя. Направете и вие вашия. Аз мисля, че е време твоята лична революция да започне. Имаш правото. Имаш и задължението... да нямаш милост!"

 

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот