Вдигат заплатите в НИМ от 100 до 300 лв


Вдигат заплатите в НИМ от 100 до 300 лв

Ръководството на Националния исторически музей (НИМ), в лицето на директора Божидар Димитров, увеличава заплатите от 100 до 300 лв. на всички служители в музея.

Средната заплата в НИМ досега е около 700 лева, уточняват от музея. Увеличението на заплатите в НИМ стана възможно след преминаването към нова система – националните музеи преминаха на делегиран бюджет като ръководството на музеите бе оставено да използва всички приходи за дейности и за повишение на работните заплати. Така музея приветства кампанията на КНСБ – „Искам още 100 лева към заплатата ми“ и се включва в нея, съобщиха оттам.

Още от 1 януари 2016 г. заплатите на служителите в НИМ бяха повишени с 23%. Сега, макар че годината не е завършила, балансът за 11-те месеца показва, че е възможно освен да бъдат посрещнати разходите за археологически разкопки, консервация и реставрация на новопостъпили паметници, издателската дейност на научните специалисти в музея, може да бъде повишена заплатата на служителите.

За работниците увеличението ще е от 100 до 300 лева, за началниците на отделите повишението ще бъде още по-голямо.

По този начин НИМ доказва, че съжденията на президента на КНСБ г-н Пламен Димитров, са правилни – при добър мениджмънт заплатите в България могат да бъдат увеличени със 100 и повече лева, уверяват от ръководството на Националния исторически музей.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот