В университетите ще се учи на английски, не на български


В университетите ще се учи на английски, не на български доц. Сергей Игнатов, ректор на Нов български университет Снимка: bulgariasega.com

Днешната глобална информационна мрежа променя ролята на учителя, заяви Даниел Вълчев, цитиран от actualno.com

 

"В българските университети да се преподава на английски език. Това ще бъде едно от главните изисквания пред висшето образование в следващите 10 години", заяви вчера ректорът на Нов български университет доц. Сергей Игнатов по време на дебат за предизвикателствата пред образованието, пише Монитор.

 

"Наложителна е смяна на езика на преподаване. Не можем да очакваме, че ще дойдат чужди студенти у нас и ще учат в продължение на година-две български език, както е сега", допълни Игнатов. Той каза още, че университетите трябва да се отворят и да съществуват в мрежа помежду си, за да може да има добра комуникация помежду им.

 

Министър Даниел Вълчев призна, че днешната глобална информационна мрежа много променя ситуацията в образованието и ролята на учителя изобщо.

 

"Той трябва да даде скелета от важните акценти в обучението, а ученикът ще си сложи сам допълнителните панели, които го интересуват", сподели министърът. Вълчев не скри, че у нас има проблем с образоването на определени рискови групи сред населението.

 

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот