Украйна ще тренира стрелби на Шабла


Украйна ще тренира стрелби на Шабла

По договорка от края на миналата година в украинския град Виница...

Армията на Украйна ще проведе военни маневри само на няколкостотин километра от Крим, но на територията на България съобщава в "Сега".

За 2017 г. е предвидено на зенитния полигон "Шабла" да се проведат българо-украински стрелби. Те са били договорени в края на миналата година в украинския град Виница на конференция за осъществяване на съвместни бойни стрелби на зенитно-ракетни войски на двете страни.

В конференцията са участвали специалисти от командването на българските Военновъздушни сили, Първа зенитно-ракетна база и ВВС на Украйна. По време на форума представителите на двете страни са дискутирали теми, касаещи възможностите, планирането и реда за изпълнението на съвместни учебни бойни стрелби със зенитно-ракетни комплекси на полигона "Шабла".

Обсъден е проект на техническо споразумение за провеждането на стрелбите. Разисквани са изискванията към бойната техника и личния състав, детайли на логистичното и техническото осигуряване.

Следващата година предстои да се изяснят още подробности и да се вземе окончателно решение за провеждане на общата "гореща" тренировка.

Интересът на украинските ВВС към съвместните стрелби е мотивиран от дългогодишния опит на формированията на Първа зенитно-ракетна база в учения и бойни пускове със силите за противовъздушната отбрана на държавите от НАТО и партньорски страни.

В края на миналата година украински военни тренираха и на полигона "Ново село". Те се включиха в общи маневри с военни формирования от Националния военен университет и Сухопътните войски на България, Морската пехота на САЩ и на сухопътните войски на Албания, Румъния, Молдова и Сърбия.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот