Угаждат на Анкара

 (1 коментар)


Угаждат на Анкара

Народното събрание призна масовото изтребление на арменците в Османската империя в периода 1915 - 1922 г. и обяви 24 април за ден на възпомeнание. Думата "геноцид", предложена от "Атака", бе заменена с "масовото изтребление",

Властите и различните елитити в днешна Турция твърдо са възприели линията навсякъде и въпреки всички доводи  енергично да отричат историческия факт за целенасоченото избиване на арменци през 1915-1922 г., което основателно се определя като геноцид. Правят го по няколко причини, но главната се крие в османистките нагласи на тези елити.

Ето на какво угаждат туземните депутати от ГЕРБ и други свързани по един или друг начин с турски и депесарски интереси партии и политици. Угаждат на османистите в Анкара и политици от редица други държави в Европа и Америка, а това служи за някакво оправдание на тукашните измекяри.

Самият нобелист за мир президентът Обама в речта вчера си за престъпленията в Турция преди един век също е заменил думата „геноцид“ с „масово убийство“. Почти е повторен в българския парламент от измекярите на Анкара. В резултат обаче в Щатите последваха многобройни протести.

На митинг в Лос Анжелис, например, са издигани лозунги като "Геноцидът си е геноцид, както и да го наречеш" и „Обама, признай срама си!". Припомнили са му, че през 2008 г. в хода на предизборната си кампания  е заявил: "Арменският геноцид е неоспорим и широко документиран факт". Срамно е поведението вчера в парламента у нас, но и тези срам нямат.

Коментари
2015-04-27 14:10:06 От: С

Не разбирам къде е разликата между геноцид и масово изтребление. Мисля, че това са синоними.

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот