Ученичка пише до премиера Орешарски

 (4 коментара)


Ученичка пише до премиера Орешарски Валя Георгиева

Писмото получи широка популярност в интернет и влезе като тема в националните медии...

Момичето се казва Валя Георгиева и е 12-ти клас. Тя учи в ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” в столицата, в паралелка по информационни технологии.

 

Преди два месеца Валя решава да премине в самостоятелна форма на обучение, за да може да започне работа. Иска да помогне на семейството си и да си спести пари за абитуриентския си бал.

 

Момичето има по-малки брат и сестра. В момента живее при баща си в Перник, а майка й е пенсионирана по болест.

 

Ето какво е написала Валя Георгиева до родините управници:

 

"Здравейте, скъпи политици!

 

Казвам се Валентина Георгиева и съм на 18 години. Искам да Ви задам няколко въпроса: Когато Вие сте били на моята възраст, било ли Ви е страх да излизате нощем по улиците??;

 

Било ли Ви е страх, че родителите Ви няма да имат пари, за да осигурят прехрана на семейството си?; Било ли Ви е страх, че след поредните протести не се знае какво ще се случи със страната Ви и дали майка Ви и баща Ви няма да загубят работата си?

 

Е, аз ще ви отговоря - мен ме е страх. Всеки ден се питам дали баща ми ще може да изкара достатъчно пари, за да свържем двата края, за да посрещнем нуждите си и да платим сметките си. Всеки ден се питам дали като изляза навън няма да ми се случи нещо.

 

Вие всички твърдите, че мислите доброто на страната ни, но дали е така?? Аз ще ви отговоря - не е така!!

 

Ако беше така, нямаше на много хора да им се налага да работят на две места, за да се прехранват. Ако мислехте за доброто на България, нямаше образователната система да е в такова окаяно състояние. Като казвам „окаяно”, смея да твърдя, че наистина е така, защото аз съм ученичка в 12 клас и никъде другаде по света не цари такава анархия в училищата.

 

Никъде другаде ученици не се подиграват на исторически личности, патриоти, спомогнали за освобождението на страната ни, никъде другаде ученици не си позволяват такова поведение към учителите си. Била съм свидетел как момче на 16 години посяга и нагрубява учителката си.

 

Според вас, скъпи управляващи, това как влияе върху имиджа на страната ни?? Дали след влизането й в Европейския съюз се промени нещо, или стана по-зле??

 

Дали всичко това, което се случва през последните 2-3 години, говори добре за нас и страната ни като цяло?? Момчета се избиват едно друго заради момичета, млади хора се самоубиват без причина. Обществото ни е болно както психически, така и физически.

 

Замислете се, скъпи управляващи, дали ни се иска да живеем в такава страна. Аз лично при първа възможност ще се махна и ще Ви кажа защо - не искам децата ми да живеят в страна, в която образованието вече не е на ниво.

 

Учим за Вас, за депутатите, а не знаем кой е Христо Ботев, Левски и Бенковски. Не знаем кога България е била на три морета. Искам децата ми да знаят тези неща и да не се притесняват дали утре няма да избухне поредният протест, искам, когато отида в чужбина и ме попитат откъде съм, да кажа гордо „От България!”.

 

Нека се замислим и спрем тези неща, все пак това е нашата страна, нашата България, нека да бъде достойна както за възхищение, така и за възхвала, каквато е била векове наред!"

 

Коментари
2014-03-06 09:32:46 От: Йордан Йорданов

Лошото е ,че писмото ти е до тъпанари

2014-03-07 15:10:12 От: vlady

Да се обърне към архимандрит Абгар Ховагимян наместник на епархия България на Арменска Апостолическа Църква.

...........покрадата още малко и като приключат с БГ ще се изнесат в Богати страни където пък тях ще ги ограбята. БГ като погребана от тях няма да има нито гроб нито паметник на него.Колкото и да е изумяващо точно това правят.

.......някой отвън си отглежда прасенце на българска почва.Това прасенце е българскит елит чиято задача е да изяде и съсипе всичко в бг ,а като приключи така охраненото прасенце ще бъда на свой ред заклано за/на тържествена вечеря.Кой сяда с прасе на маса я?когато се покани прасе на маса то е не за да го поставят да седне на стол а за да го поставят на масата.Парцала е нужен за да се бърше мръсотията ,но никога не се поставя на малкия джоб на смокинга,а под масата в мухлясъл ъгъл.Унгарците знаят това и затова елита им си пази държавата и си я чисти.

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот