ТТИП е много вредно за ЕС

 (1 коментар)


ТТИП е много вредно за ЕС Протест в София против инвазията на САЩ в европейската търговия.

Германците са най-голямата опозиция на споразумението, съобщава "Ройтерс". Хиляди излязоха на протести в Берлин, Мюнхен и други германски градове срещу търговското споразумение (ТТИП) между ЕС и САЩ. 43% от германците са против.

През последните десетина години делът на САЩ в глобалния БВП падна от 23 до 18%, а на Китай се увеличи от 10 на 15%. Така се обяснява избликът на президента Обама в американския Конгрес: „Ние трябва да сме сигурни, че пишем правилата за глобалната икономика, а не страни от сорта на Китай“.

За целите на поддържането на разклатеното си световно господство Вашингтон едновременно крои Транстихоокеанско и Трансатлантическо партньорство. В последното се настоява да влезе Европейския съюз.

Ако тези цели се постигнат, САЩ ще присъстват на пазар, който обединява 20% от световното население, 65% от световния БВП и 70% от глобалния износ. Така американският комфорт би бил огромен и дълговременен, но да му мислят склонилите да влязат в тази тяхна схема, които ще се натоварят с всичките пасиви от глобалисткото мероприятие. 

ТТИП е особено вредно за Евросъюза, ползите са изцяло за Щатите, а европейските страни няма да издържат тяхната конкуренция. Най-много би загубила Германия, ето защо германците от индустриалните градове и области протестират.

Коментари
2015-04-22 12:47:42 От: Ставри

Абе Германия може и да загуби, но щом държавната ни глава каза че споразумението е добро за България, значи е така!!

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот