Тадаръкова забърка чутовен скандал в Москва заради Ванга

Автор: Добринка Корчева (8 коментара)


Тадаръкова забърка чутовен скандал в Москва заради Ванга

С пяна на уста журналистката заклейми феномена от Рупите като самозванка и агент на ДС в студиото на ОРТ...

Чудовищен скандал забърка в студиото на руската обществена телевизия ОРТ журналистката Светослава Тадаръкова, научи екслузивно БЛИЦ от свои източници в медията. Подписващата се с моминската си фамилия Рудолф след шумния си развод с бизнесмена Димитър Тадаръков изследователка на паранормалното и вампиризма по света и у нас, цъфна изненадващо в студиото на Първи канал, където се записва предаването “Сегодня вечером” на Андрей Малахов.

 

Гости на Малахов, който е водещ и на друго култово токшоу по ОРТ – “Пусть говорят” (”Нека говорят”), от руска страна били режисьорът на 12-серийния филм за Ванга Сергей Барчуков, сценаристите Владимир и Татяна Сотникови, главният герой на лентата Сергей Медведев, помощник на покойния президент Борис Елцин, неговата асистентка Алиса, актьори от сагата, видни руски журналисти, публицисти и общественици, след които се откроявал легендарният тв-водещ на предаването “Моментът на истината” и на 4-серийния филм “Неизвестният Путин” Андрей Караулов.

 

Всички те били настроени супер позитивно не само към филма “Вангелия”, но и към неговата основна героиня – топ ясновидката от Рупите. Мненията на руските участници в шоуто на Малахов за уникалната дарба на Ванга да предсказва бъдещето и да “чете” миналото варирали от горещото одобрение до превъзходната степен. С една дума – “братушките” демонстрирали, че я тачат почти като светица. 

От българска страна в студиото на “Сегодня вечером” се представили племенницата на петричката Касандра – журналистката-египтоложка Красимира Стоянова, и един от любимците на покойната Ванга – бизнесменът Дмитрий Гачев, син на именития философ, литературовед и културолог от българо-руски произход Георгий Гачев. Двамата споделили съкровени лични спомени за сляпата, но “всевиждаща” пророчица и нейните удивителни предсказания, които били приети много топло от водещия, гостите и публиката.

В един момент обаче идилията се обърнала в своята пълна противоположност. Виновница за “ъпргрейдването” била Светослава Тадаръкова-Рудолф, която незнайно как се озовала в студиото. Според запознати бившата кадърка на БНТ била “командирована” в Москва от фондацията “Ванга”, която вече няколко години води епични битки с преките роднини и кръвни наследници на легендарната ясновидка и особено с Красимира Стоянова. Кой обаче е осигурил присъствието й в шоуто на Андрей Малахов, остава загадка.

Вместо да рекламира мисията на “българската светиня” в лицето на Ванга Тадаръкова се развихрила като вакханка, за да докаже колко измислен и фалшив е култът към петричката Пития. С пяна на уста, но без реални доказателства в ръце, експоловинката на Димитър Тадаръков започнала да клейми баба Ванга, обвинявайки я в самозванство и липса на оракулска дарба. Основен “коз” на журналистката от Би Би Ти било някакво предсказание на сляпата пророчица от далечната 1921 г., което според Светослава не се е сбъднало и досега.

За капак фенката на граф Дракула и неговите модерни адепти се изрепчила, че Ванга била агент на Държавна сигурност и че бившите тайни служби й помагали да “сканира” хора и събития и на тази база да втрещява българи и чужденци, редови посетители и ВИП-персони със своите прогнози. Това изказване на БГ журналистката било посрещнато с всеобщо изумление, тъй като малко преди това тя признала, че цялата документация за Ванга в ДС... била унищожена!

“Когато се говорят такива неща, е добре да се докажат. Представете документи и ще ви повярваме!”, посъветвали родната тв-водеща възмутени руски участници.

След приключването на записа страстите не се уталожили. “Братушките” коментирали оживено, че вместо да защитим националната си героиня, я обругаваме, и това “иконоборчество” едва ли говори добре за българския национален характер. Нито един от руските гости на Малахов не се солидаризирал с херостратовската позиция на Светослава, нито дал и най-малкия признак, че се е разколебал в мнението си за феномена от Рупите, довериха само пред БЛИЦ от екипа на “Сегодня вечером”.

* Запис на предаването може да видите тук http://www.1tv.ru/prj/tonight/vypusk/26020

 

По Агенция БЛИЦ

 

 

Коментари
2013-09-30 12:01:23 От: агент

И аз винаги съм се чудил как така в развития "комунизъм", в което време не се е гледало добре дори и на ходенето на черква, една пророчица е оставена да "работи" и не само това, а е имало и държавна организация с билетчета и т.н. Ванга е била индустрия приживе, продължава да е индустрия и сега, който не ми вярва - да ходи до Рупите. Имало е нещо тайно, но въпреки това - мир на праха й.

2013-09-30 12:02:46 От: Моите поздравления

Не са лоши хора руснаците - тяхната широка славянска душа я няма никъде другаде, но са склонни да вярват във всякакви мистични глупости, излъчвани по телевизията. То не бяха Кашпироивски, Джуна, сега и Ванга... И много се учудват, като им обяснявам по форумите, че Ванга, ако беше такава ясновидка, нямаше да умре от рак на гърдата, който в първа фаза се лекува съвсем успешно. А целият шум, който се вдигна след смъртта и около нея има една-единствена цел - ИЗМЪКВАНЕ НА ПАРИ ОТ НАИВНИЦИТЕ! Както съм казвал и на други места - естествената посока на паричните потоци е от хората с малко мозък към тези с малко скрупули :)

2013-09-30 12:03:34 От: КУче

В момента в Русия сериала с най-висок рейтинг е именно Вангелия. Цяла Бг е ходела при нея в трудни моменти и тя е помагала когато е могла. Това е достатъчно да уважавам тази жена. Разбира се, че е била агент на ДС такова е било времето. Ако това е била жертвата, която е трябвало да направи, за да помага на хората какво от това?

2013-09-30 12:04:37 От: Моите поздравления

Що се отнася до ДС - Ванга никога не е била офицер в службите. Беше най-обикновен нещатен сътрудник. Домът и, естествено, беше оборудван с подслушвателна техника. Какво по-ценно за разузнаването от информацията какво вълнува определени хора, какви са им проблемите, от какво се страхуват и на какво се надяват? Както казваше преподавателят ни по психология в АОНСУ: "Ако оставя един човек два часа да ми задава каквито иска въпроси, а аз да му отговарям, на края аз ще зная за него три пъти повече, отколкото той за мен" :) Но за помощта си Ванга даже заплата не получаваше.

2013-09-30 12:05:43 От: очилатко

Не давай мнение за неща, които не познаваш!Това го препоръчвам най-горещо на всички от форумната говорилня!Ванга беше страховит и непознат феномен,който никой така и не можа да обясни!Цяло стадо учени глави се въртеше около нея,и като не намери обяснение започна да я обвинява във всички грехове!Завистници, дал Господ,също я плюеха!Лично я познавах,присъствал съм много пъти на срещите при нея,и знам за какво става дума!Помогнала е на хиляди хора,от Русия,Америка и Европа бяха направили не път,а цяла магистрала!В стремежа си да обясним света допускаме грешки!Не може всичко да се обясни!Просто НЕ МОЖЕ!Как, например, да обясниш един Едгар Кейси?А тази глупава жена,дето я е оплюла,просто я съжалявам,утре никой няма и да си спомня за нея!А споменът за Ванга ще ост...прочети целия

2013-09-30 12:06:52 От: Гошо

Може да обиждате журналистката колкото искате ,но само който не е ходил при Ванга ,не знае за какво иде реч.Винаги около мястото са стояли копои на ДС , а по късно мутри от най -долнопробен калибър ,които усвинваха всичко и всички. Атмосферата никога не е била, като при свят човек ,а като място покварено и демонично.Да, Ванга е била агент и това ще се докаже.Николай Хайтов в едно свое интервю го казва в прав текст ,как като е отишъл при поредната си кражба от лесничейството при Ванга да ву таже какво да прави!!Всъщност Ванга му е говорила точно и ясно какво да направи и какво да върне.Така както преди това са му говорили следователите.Влизайки в храма изрисуван с ликовете на Нешка и компания, на човек му става ясно за какво иде реч.Цари напрежение и мръсен в...прочети целия

2013-09-30 12:07:22 От: ALEX

НИТО ЕДИН народ в света нямаше да си позволи да се оплюва една сънародничка, която може да се нарече национално достояние. Мога да вярвам в феномена, да не вярвам... Но да изнеса националната мръсотия на най-голямия ТВ канал на държавата, която геополитически е противник... - никога...
Не знам, дали има други нации, така, с пръски от устата, от обсъждане на статията, да преминат към ругатни един към друг. И Тадъръкова, изглежда, със същия манталитет. Модерно е да се пениш и наричащ агент на ДС или комунист всеки, който не е съгласен с теб. Или ако нямаш аргументи.
Само българите могат така да се излагат.
Жалки сте...

2013-09-30 12:07:56 От: Всеки е прав за себе си

Малахов умира от кеф, ако в предаването му стане скандал. Не се съмнявам в това, че е сам е поканил Тадаръкова, чието мнение не съвпада с мнението на останалите гости.

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот
 

Българи, съдействайте на "Българи"!

Виж повече

« Октомври 2022 »
пнвтсрчтпксбнд
     
      
 1. Роден е Стефан Москов
 2. 07.10. - Събития и факти
 3. Провеждат се избори за Областо събрание на Източна Ромелия.
 4. 07.10.1986г. - България започва неофициални преговори с Европейската икономическа общност (ЕИО).
 5. 07.10.1950г. - Турция едностранно затваря границата с България
 6. 07.10.1915г. - българските войски освобождават Куманово.
 7. 07.10.1912г. - Започват първите военни действия срещу Османската империя.
 8. 07.10.1885г. - Издаден е Указ за свикване на Народното опълчение за защита на Съединението
 9. Високата порта предлага на Цариградската патриаршия два нови проекта
 10. От Москва започват предаванията на радиостанция "Народен глас"
 11. 70 години от рождението на проф. Александър Янчулев
 12. 125 години от рождението на Рачо Стоянов
 13. Започват бойните действия на българската армия под оперативното ръководство на 3-ти Украински фронт.
 14. 39 подсъдими от "военно-фашистката" организация "Военен съюз" се изправят пред с
 15. 08.10.1985г. - Умира Ран Босилек
 16. Умира Милко Калев Балев
 17. 08.10.927г. - Българската църква е обявена за автокефална
 18. 08.10. - Събития и факти
 19. 08.10.1207г. – пред стените на Солун чрез заговор е убит цар Калоян
 20. Обявено е военно положение в Кюстендилски и Петрички окръг
 21. Първа и Трета българска армия пробиват първата турска отбранителна линия Ескиполос-Петра и превземат
 22. 08.10.927г. - сключват брак византийската принцеса Мария и българския цар Петър І
 23. Възстановена е църквата “Св. Никола Чудотворец”.
 24. Братята на Паисий Хилендарски правят дарение за Хилендарския манастир
 25. Андрия Качич-Миошич издава "Разговор угодни народа словенскога"
 26. Роден е Николай Иванов Николаев
 27. В Букурещ излиза първият брой на в. "Българин"
 28. Открива се ЖП линията Русе-Търново (130 км).
 29. 09.10.1944г. - Чърчил и Сталин делят Европа
 30. 09.10.1934г. - Югославският крал Александър I е застрелян от члена на Владо Черноземски