Съставено е правителството на ГЕРБ ?

 (2 коментара)


Съставено е правителството на ГЕРБ ?

Прогнозата е направена още в неделя, около полунощ. Какво се говори по високите етажи на ГЕРБ:

Министър-председател - Бойко Борисов

Вицепремиер, наблюдаващ силовите министерства и правосъдието и министър на вътрешните работи - Цветан Цветанов (председател на ГЕРБ, дясна ръка на Борисов още от МВР)

Вицепремиер, наблюдаващ икономиката и еврофондовете и министър на финансите - Симеон Дянков (38-г., доктор по икономика от Мичиганския университет, главен икономист в Световната банка, директор на научен център в Харвард, специалист по кризата)

Министър на външните работи - Николай Младенов (син и внук на активни борци против фашизма и капитализма;после седесар,дясна ръка на Надка Михайлова;после евродепутат-ГЕРБ-ер)

Министър на икономиката - Бисер Боев (бивш шеф на “Икономедиа” – фирма на Иво Прокопиев, издава вестниците “Капитал” и “Дневник”)

Министър на образованието - Йорданка Фандъкова (зам.-кметица на София)

Министър на регионалното развитие и инфраструктурата - Росен Плевнелиев (благоевградчанин; управител на австрийската строителна фирма “Линднер”, която вдигна Бизнесцентъра в ж.к.”Младост”-София)

Министър на здравеопазването - ген. Стоян Тонев (шефът на ВМА) или д-р Лъчезар Иванов (досега независим депутат, преди това царист)

Министър на земеделието - Мирослав Найденов (шеф на общинската фирма “Екоравновесие”. Ветеринарен лекар. Бил е главен секретар на Националната ветеринарномедицинска служба към Министерството на земеделието) или Десислава Танова, шеф в "Мелинвест"

Министър на културата – Вежди Рашидов (кой не знае Веждито, кой не е слушал за него) Божидар Димитров, чието име се спряга упорито, няма да заеме поста, защото спечели мажоритарните избори – ако стане министър, ГЕРБ трябва да се откаже от това място в парламента.

Министър на транспорта - Миролюб Столарски (шеф на Асоциацията на превозвачите)

Министър на енергетиката - Бойко Димитрачков (председател на Управителния съвет на Е.ОН България, бивш шеф на БТК). Възможно е енергетиката да остане в мегаминистерството на икономиката.

Министър на отбраната – генерал-лейтенант Аню Ангелов, военен експерт на ГЕРБ

Министър на труда и социалните грижи – Валентина Симеонова (ръководител на експертната комисия по социалната политика на ГЕРБ, със сериозен професионален опит в политиките за деца и социалните услуги.) или доц. д-р Геновева Алексиева (офталмолог, председател на женската организация на ГЕРБ)

Министър на околната среда - Галя Кондова (работи към научния център на Икономическия университет в Щутгарт, спец по европрограми. Четири години е в Световната банка по програми за подпомагане на икономическото развитие на източноевропейските страни)

Министър на правосъдието – Екатерина Михайлова ( Класната - ако се разберат със Синята коалиция)

Шеф на Държавната агенция за младежта и спорта – Йордан Лечков (Златното кубе, Екзекуторът на швабите, Сливенския шериф)

Шеф на Държавната агенция по туризъм или заместник-министър по туризма в културното министерство - Иво Маринов

Закриват се Министерството на извънредните ситуации (досега Емел Етем-Тошкова от ДПС) и Министерството на държавната администрация (досега Никито Василев от НДСВ); няма да има и министър по европейските въпроси (досега Гергана Грънчарова-Паси от НДСВ).

Всеки министър ще има по двама заместници, останалите места от тройнокоалиционната формула 8:5:3 се съкращават.

 По Агенция БЛИЦ - С. М.

 

Коментари
2009-07-08 10:48:40 От:

Прекалено консенсуален е тоя Младенов за външен министър!Тъй и тъй сме си свалили част от дрехите ,пардон суверенитета -защо и мвинистърът ни да е мноого съгласен?

2009-07-09 12:19:02 От: opa

Егати правителството те най-добре да ни бяха направили 53 американски щат.

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот