Съдят за хулиганство циганите, поругали знамето в Бояджик


Съдят за хулиганство циганите, поругали знамето в Бояджик

Обвинение за хулиганство е повдигнала Ямболска районна прокуратура срещу петимата цигани, поругали националния флаг в ямболското село Бояджик, съобщи вчера прокурорът Милен Божидаров, четем във в.Атака

 

 

Срещу 19-годишния Марин Димитров, който е бил качен на пилона и скъсал знамето, обвинението е за хулиганство заради оказана съпротива срещу полицай.

 

Инцидентът от Бояджик доби популярност, след като групата цигани, участвали в поругаването на флага, се оплакаха, че са бити от полицая Митко Чавдаров.Чавдаров защити знамето, но беше осъден от Сливенския военен съд, а по-късно оправдан от Софийският военноапелативен съд.

 

Досъдебното производство за поругаването на флага бе възобновено, след като Окръжна прокуратура-Ямбол извърши служебен контрол по постановлението за прекратяване. Обвинителният акт вече е факт. Като свидетел по делото в Районния съд в Ямбол ще бъде призован и полицай Митко Чавдаров, когото АТАКА подкрепяше от повдигане на обвинението срещу него до окончателното му оневиняване.

 

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот