Студенти освиркаха лекция на Станишев, той избяга вбесен


Студенти освиркаха лекция на Станишев, той избяга вбесен Снимка: actualno.com

Представянето на премиера бе инфантилно, лъжливо и лицемерно, коментираха младежите, четем във в. Атака

 

 

Премиерът Сергей Станишев напусна ядосан аулата на Университета за национално и световно стопанство в София заради подигравките на студентите, дошли да чуят лекцията му "Световната финансова криза и нейното отражение в България". Младите хора с глас се смееха на констатациите на министър-председателя, че "у нас няма инфлация, а дори дефлация" и не му спестиха злостните забележки за лъжите. Това накара Станишев първо гневно да заповяда на младежите:"Не ме апострофирайте!", а после да си тръгне и ядосан от залата, където остави икономическия министър Петър Димитров сам да обяснява правителствената политика спрямо световната финансова криза.

 

 

Недоволни от лекцията бяха и студентите, които не чуха нищо конкретно от премиера, споделиха те след края на срещата. Младите икономисти оцениха като изключително инфантилно представянето на премиера, който просто ги обсипвал с предварително наизустени кухи фрази, без да се съобразява с питанията им. "Станишев въобще не обърна внимание на моя въпрос за конкретните мерки, които взима оглавявания от него министерски съвет на фона на икономическия срив", обясни пред вестник "Атака" студентът от трети курс Георги Петров. Той обвини Станишев, че правел реклама на бюджета за другата година, като обяснявал колко много средства управляващите са отпуснали за образование, научни изследвания, заплати на преподавателите. Неговите колеги също разочаровано коментираха, че са изгубили времето си, като са дошли на лекцията, вместо да се готвят усилено за приближаващата сесия или пък да обядват.

 

 

Много показателен, според младите, е фактът, че Станишев по всякакъв начин се стараел да заобиколи въпроса за насилието в Студентски град, като обяснявал, че темата на лекцията е друга.

 

 

Вчера напразно студентите чакаха Станишев, президента Първанов и кмета Бойко Борисов на кръгла маса за проблемите в този столичен квартал, станали особено видими след убийството на студента по фармация Стоян Балтов. Първите политически мъже се скриха от дебата, уплашени от гнева на студентите, смятат организаторите. Също вчера Софийският апелативен съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на Вили Георгиев и Александър Данаилов обвинени в убийството на Стоян Балтов. Според съдебния състав има реална опасност двамата подсъдими да извършат ново престъпление, но не и да се укрият.

 

 

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот