СПА сараят на Доган отива в прокуратурата


СПА сараят на Доган отива в прокуратурата Снимка: vsekiden.com

Комисията за борба с корупцията в парламента ще gage на прокуратурата схемата, по която е придобит СПА хотелът „Орфей" в Девин, познат още като хотела на Ахмед Доган, пише сп. Тема

 

Комисията за борба с корупцията в парламента ще gage на прокуратурата схемата, по която е придобит СПА хотелът „Орфей" в Девин, познат още като хотела на Ахмед Доган. Това стана ясно след заседанието на комисията в четвъртък. СПА центърът е един от петте луксозни имота, за които от ДСБ поискаха да бъде изяснено дали не са собственост на лидера на ДПС чрез подставени лица.

 

Сградата, която е била собственост на общината, е дадена на концесия през 2003 г. Три години по-късно обаче концесията е прекратена, а направените подобрения за над 20 млн. лева се изплащат на концесионера във вид на дялове. След това се образува смесено акционерно дружество, в което обаче концесионерът има над 80% от собствеността. Така на практика е извършена приватизация. СПА комплексът в Девин бе открит официално от Ахмед Доган през лятото на 2005 г. по време на предизборната кампания за парламентарните избори. След сигнала на ДСБ в началото на юни комисията изпрати писмо до НАП за проверка на информацията, че Доган притежава чрез подставени лица пет имота - освен девинския СПА хотел също и „сарая" на ул. „Беловодски път", където се самоуби началникът на кабинета на лидера на движението Ахмед Емин, сградите в парк „Росенец" край Бургас и в село Дръндар, както и хотел в Рибарица. До момента обаче от НАП е постъпила информация само за имотите в Рибарица и в Девин.

 

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот