София: Да продължат преговорите ЕС-Турция


София: Да продължат преговорите ЕС-Турция

Вчера австрийският външен министър Себастиан Курц коментира, че Австрия, България и Холандия са за замразяване...

България не подкрепя замразяването на преговорите на ЕС с Турция

Министерството на външните работи опроверга информацията, че България иска замразяване на преговорите за приемането на Турция в ЕС.

"Нищо в българската позиция не дава основание за изводи, че подкрепяме замразяване на преговорния процес за членство на Турция в ЕС," заявяват от МВнР. Вчера австрийският външен министър Себастиан Курц коментира, че Австрия, България и Холандия са за замразяване на преговорите с Турция за членство в ЕС.

"Преговорите за членство на Турция в ЕС трябва да се водят по същата процедура и при спазване на същите критерии, които се отнасят за всички останали страни-кандидатки, водещи преговори за присъединяване. Това е българската позиция, която ще бъде представена на предстоящия утре в Брюксел Съвет "Общи въпроси", на който ще бъдат приети заключения по разширяването на ЕС.

Позицията е приета в съответствие с националния координационен механизъм по европейските въпроси, заявяват от МВнР.

„Нищо в позицията на България относно преговорите за присъединяване на Република Турция към ЕС не дава основание за изводи в посока на евентуална българска подкрепа за замразяване на преговорния процес”, заявяват от МВнР.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот