След Чикаго няма назад


След Чикаго няма назад

Борисов сам си е виновен, че сега всички лицемери го удрят през устата

Тъжно ми стана за бате Бойко Борисов. След срещата му с родната емиграция в Чикаго моментално куцо и сакато скочи върху него. Форумци и блогъри се възмутиха и се смяха спонтанно.

 

Политиците го анатемосват през час. Някои дори го сравниха с Хитлер. Анализатори, социолози и медии го бият през устата. За отрицателно време

Генерала на народа пак беше сведен до прост борец

Много е странно, че това преобръщане на "общественото мнение" настана след една реч на Бойко, в която всъщност малцина виждат нещо нередно.

Какво каза той в Чикаго? Каза, че много свестни българи са избягали в чужбина - това е факт. Каза, че много несвестни са останали в страната - в ден, в който баща закла двете си деца, все си мисля, че и това е факт.

Гласуват ли предимно пенсионерите и хората от малцинствата? Ами така е, гласуват. Деца на бившите БКП лидери не са ли първа писта и днес? Може и така да се каже.

Борисов включи ли се в политиката заради упорството на царя и БСП? Да, тогава се включи. Преговаря ли с Костов за коалиция? Преговаря, нищо лошо няма в това.

Чувам, някакви ДПС-ри се възмущават, че Борисов нарекъл ромите "цигани", говорел за "кофти човешки материал" в страната и искал да внесе кадри от чужбина. В тази връзка в интернет пък е пълно с коментари, че "един политик не може да говори така".

Първо, на борците за чист език искам да припомня, че в Чикаго Бойко не е накърнил етническата чест нито на ромите, нито на българите. Той недоволства от целия народ. Така че хайде да не правим изкуствени етнически драми.

Второ, нека политиците, които изведнъж се загрижиха за хората в България, не наричат същите тези хора "неграмотни" и "неспособни да вземат важни решения".

В деня, в който Борисов редеше невчесаните си думи в Чикаго, Лютви Местан примерно участваше в дебатите по законопроекта за референдумите и обясняваше, че "не може да създаваме със закон автономен и конкуриращ властови източник".

Ако в тази държава имаше правозащитна система, Местан и другите обикновени лицемери от НС моментално трябваше да бъдат привикани в съдебната зала, защото приказките им бяха директно поругаване на конституцията.

В чл. 1, ал. 2 на основния закон, Местан, е записано, че: "Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него НЕПОСРЕДСТВЕНО и чрез органите, предвидени в тази Конституция".

Ако политиците толкова уважаваха народа, да бяха му дали право на референдум и на мажоритарен избор! Това вече ще е уважение към гласа народен. Другото са празни приказки!

И кой се възмущава, моля?

Костов да казва, че така не е редно да се говори за народа? Костов??? Този, дето се обиди на народа и една година мълча като пукел. И Цвети Кънчев се възмущава, моля ви се...

Ако не беше Първанов да го амнистира, сега Цвети сигурно пак щеше да се обижда, но от затвора. Остава и царят, дето искаше да сменя "чипа на българина", да се възмути.

БСП пък надскочи всички - тези, които се издъниха с европарите, решиха да сезират... Европейската комисия за изказванията на Борисов. А точно те са прекрасен пример за некачествен материал. Вече не можем да преброим милионите, дето ги загубихме заради тях.

Да припомня и друго - Бойко печелеше рейтинг, като наричаше нещата с истинските им имена - така, както ги мисли всеки гражданин. Той наричаше корупцията - кражба, победата на избори - бой.

Политическата лексика винаги му е била чужда, но това не е грях. Очаквате, че той трябва да говори като Местан или Стенли Илчев!? Пази, Боже...

И тъй като много хора мислят еднопластово...

Бойко сам си е виновен

за ситуацията, в която изпадна. А тя е ясна - той сега е сам срещу всички. От една страна - приятели не му трябваха, а от друга - сърдеше се като малко дете, когато го критикуваха.

Има ли сега партия, с която Борисов би направил лесно коалиция след изборите? Няма такава. Има ли свестни хора, мозъчен тръст, който да подпомага ГЕРБ със свежи идеи? Не, няма такъв. Има ли медии, които открито симпатизират на Борисов и неговата партия?

Ако се вгледате внимателно в днешната преса, бързо ще разберете, че такива медии няма - всички пишат, че той може да произведе само две неща - боклук и дупки.

Няма политолози, няма социолози - всички постепенно се отрекоха от Борисов. Колкото повече наближават изборите, толкова повече "умните глави" се отвръщат от генерала.

Бойко си е виновен за тази ситуация, защото преди няколко години бързо

повярва, че си е себедостатъчен

За какво са му партии? Той сам може да бие всички. За какво му е мозъчен тръст - той умен, силен и красив. Той повярва, че притежава народната любов и този факт няма как да бъде променен.

Той толкова се влюби в себе си, че накрая въобще не искаше да играе политическата игра - понесен на крилете на самозабравата, Борисов смяташе, че нещата ще му се случват от раз - само като се появи и си отвори устата.

И ако Борисов иска да види некачествен материал - спокойно може да погледне кадри със себе си отпреди 2-3 години.

 

И сега нарцисът Борисов плаща за безхаберието си! Сега бившите му фенове го сравняват с Жорж Ганчев, а тези, които го хвалеха, броят дупките МУ на бул. "Цар Борис III" .

 

Така, Генерале, преминава световната слава. Един ден всички разправят хвалебствени вицове за Батман Борисов, а на другия се оказва, че те работели за римейк на тройната коалиция.

 

Петьо Цеков, в-к "Сега" - Р. С.

 

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот