Симеонов настоя МВнР да защити нашия граничен полицай


Симеонов настоя МВнР да защити нашия граничен полицай

Против поредната агресия от страна на Турската държава спрямо България и искането за екстрадиция на Михаил Цонков...

Председателят на НФСБ Валери Симеонов се срещна със служебния министър на външните работи Ради Найденов по повод организацията на изборите на 26 март 2017 г. в чужбина и опасността те да бъдат манипулирани в Турция, както поиска МВнР да изрази позиция за българския ексграничен полицай Михаил Цонков.

Той настоя пред служебния министър Ради Найденов Външно министерство да изрази категорична позиция на българската държава против поредната агресия от страна на Турската държава спрямо България и искането за екстрадиция на Михаил Цонков. Бившият граничар получи призовка за получаване на обвинителен акт от Тежкия наказателен съд в Къркларели, Турция.

По думите на Симеонов – основната болка на Бургас в момента е свързана с почетния гражданин Михаил Цонков, както и неговите колеги, които са призовани от съда в Лозенград в качеството им на обвиняеми за нещо, за което са оправдани от българския съд.

„Това е недопустима провокация от страна на Турция и ние поискахме от външно министерство да излезе с нота, да изрази категорично несъгласие и да се възпротиви на това. Същото ще поискаме и от министър-председателя г-н Герджиков и от Министерство на правосъдието – категорично да откажат да съдействат за предаване на доблестните български граждани на несправедливия турски съд”, заяви Валери Симеонов.

Припомняме ви, че през 2008 година Телевизия СКАТ инициира подписка в защита на Михаил Цонков и мащабна кампания в негова подкрепа, оглавена от лидера на НФСБ Валери Симеонов. По-късно Цонков бе обявен за невинен.

От НФСБ поискаха от служебния министър Ради Найденов да отзове Надежда Нейнски от длъжността посланик на Р България в Турция.

„Надежда Нейнски е използвала поста си на посланик в Анкара, за да разпрати писма до всички изселнически организации от всякакъв калибър и характер, за да ги убеждава, че трябва да поискат откриването на максималния брой секции. Това не е нейно задължение, достатъчно е да се изнесе информация, така както се изнася за всички останали държави в ЕС и извън него “, заяви председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот