Симеонов: Ще подкрепим мандат на Реформаторския блок


Симеонов: Ще подкрепим мандат на Реформаторския блок

Това ще се случи след съответно внасяне на корекции в програмата...

Абсолютно ще подкрепим мандата на РБ при съответно внасяне на корекции в програмата, свързани с нашите основни приоритети, заяви пред журналисти в НС Валери Симеонов след проведената среща между ПФ и РБ.

На срещата в зала „Запад“ на НС присъстваха Найден Зеленогорски, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов.

По думите на Симеонов срещата на ПФ с РБ е преминала в изключително добронамерен тон.

 „Излизаме обединени около целта да не се допусне поредна правителствена и съответно парламентарна криза. Смятаме, че България има нужда от стабилност, а не от поредно безвремие, хаос, служебно правителство, за каквото настояваха от БСП с изключителна настойчивост“, каза той.

 „Да има правителство за 20 дни, такива глупости не искаме и след това да има второ служебно правителство, назначено от новия президент. Смятаме, че в това НС имаме нужното мнозинство, за да продължаваме да изпълняваме програмата, под която сме се разписали“, заяви Симеонов.

Той каза още, че приоритетите са повишаване на пенсиите, решаване на въпроса с охраната на границата и мигрантския поток, продължаване на реформите в икономиката и в енергетиката, битовата престъпност и оздравяването на климата за дребния и средния бизнес.

Петър Москов пък каза, че разговори са възможни дори с Патриотичния фронт, но уточни, че ако не се намери подкрепа, в понеделник от Реформаторския блок могат и да върнат мандата.

"Има общи неща и ние, ПФ и ГЕРБ онзи ден, всички сме съгласни, че много по-добре би било държавата да не влиза в спирала на неопределеност и на несигурност", заяви той.

По Факти.бг

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот