Силви Вартан представи книгата си "Мама"


Силви Вартан представи книгата си

"Винаги с вълнение се връщам в България. Първият престой за мен беше много вълнуващ."заяви тя на промоцията

Думите са на  прочутата френска певица с български корени Силви Вартан на пресконференция преди представянето на книгата си "Мама..." в клуб "Перото" в НДК снощи.

За книгата обясни, че я е написала, защото майка й Илона е оставила в нея огромна празнина след смъртта си и "като че иска да я обезсмърти". Вартан допълни, че е писала и за децата си, за да нямат бегъл спомен за баба си, така е публикувано от БТА.

"Книгата е пример за любов, за всеотдайност, който те трябва да следват", смята певицата. "Аз съм това, което майка ми е създала. Имах късмета да израсна в сплотено семейство и майка ми беше стожерът на това семейство", каза още тя. По-късно, когато имала деца, успяла да осъзнае каква роля е изиграла майка й в живота. По думите й достойнството е била отличителната черта на майка й. В отговор на въпрос Вартан добави, че винаги се е разбирала добре с нея и й се е възхищавала.

"Вярно е, че невинаги се съгласявах с нея, но я изслушвах, и в крайна сметка се оказваше, че тя имаше право", обясни Вартан.

За връзката си с Джони Холидей обясни, че когато са се оженили, са били млади и много са обичали музиката, но за тях това е бил голям житейски опит.

"Пораснахме и се разделихме", каза тя и добави, че много го уважава.

По-рано вчера певицата разгледа в Музея за историята на София икони и църковна утвар, реставрирани със средства, дарени от нея. Тя коментира, че едно е да даряваш, друго е да видиш плодовете на своето дарение. Според нея светът се нуждае от повече хора, които подпомагат духовното и е прекрасно да се види как майсторите от миналото днес заживяват отново чрез своите творби.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот