Сетиха се: Германия сбърка с мигрантите според финансист


Сетиха се: Германия сбърка с мигрантите според финансист

От Министерството на финансите в Берлин уточниха, че през тази година ще бъдат похарчени още 21.3 млрд. евро за разрешаване на проблемите с мигрантите...

Германия направи грешка с политиката си на "отворени врати" за мигрантите, която доведе до пристигането на над един милион души в страната ни през последните две години.

Това признание направи германският финансов министър Волфганг Шойбле и уточни, че Берлин се опитва да извлече поуките си от тези погрешни политически стъпки.

"Опитваме се да подобрим онези неща, които изпуснахме през 2015-та година. И ние, политиците, сме хора и правим грешки, но може да научим някои неща от това", каза още Волфганг Шойбле пред "Велт ам Зонтаг", цитиран и от българските медии.

Междувременно германският канцлер Ангела Меркел от своя страна осъди ограниченията върху имиграцията, наложени от президента на САЩ Доналд Тръмп. Според нея тези ходове са неоправдани, съобщи говорителят й Щефан Зайберт.

"Тя е убедена, че дори и в най-решителната битка срещу тероризма, не е оправдано хората от определен произход или вяра да се поставят под общо подозрение“, заяви той.

Преди няколко дни стана ясно, че германското правителство е изразходвало 21.7 млрд. евро за справяне с мигрантската криза през 2016-та година.

От Министерството на финансите в Берлин уточниха, че през тази година ще бъдат похарчени още 21.3 млрд. евро за разрешаване на проблемите с мигрантите.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот