Сензация в интернет: Корейче облече българска носия


Сензация в интернет: Корейче облече българска носия

Малката Джоуи е истинска интернет сензация...

Джоуи е родена през април 2016 година, а благодарение на майка си Лаура, тя се превръща в интернет сензация още преди да навърши една година, разказва Нова телевизия.

Лаура Изумикава работи като професионален фотограф в Лос Анджелис. Скоро, след като на бял свят се появява дъщеричката й, тя открива, че детето спи изключително дълбоко. Така на шега тя прави с телефона си поредица от снимки, в които снима Джоуи като различни известни личности и герои от филми и сериали. Сред тях са Бионсе, Айс Вентура и дори... Джон Сноу и Дарт Вейдър.

След като кадрите стават изключително популярни в интернет, през януари тази година Лаура започва много по-мащабен и значим проект - да снима дъщеричката си, облечена в различни национални носии и костюми. Тя кръщава инициативата си "Световният проект на Джоуи", а кадрите се появяват в Instagram с хаштаг #JoeyWorldProject.

На първата снимка детето е облечено с японски дрехи, тъй като именно там е родена майка му. В действителност обаче Джоуи е 3/4 корейче, 1/8 японче и 1/8 китайче. С течение на времето детето облича десетки народни носии от различни краища на света, които Лаура получава като подарък.

Преди няколко месеца българката Петя Попова изпраща на Лаура традиционна българска носия. Снимката на детето, облечено по този впечатляващ начин, е публикувана през август и вече е харесана от 25 000 потребители на Instagram.

“Малко след като родих миналата година, открих в Instagram профила на Лаура Изумикава, много иновативна и креативна фотографка и майка, която беше родила около месец преди мен", спомня си Петя и разказва:

"След като Лаура стартира #JoeyWorldProject, хора от цял свят започнаха да изпращат традиционни облекла и носии като идеята й, освен да снима дъщеричката си, е да научава и проучва малко повече за дадената страна и след време да обогати детенцето с тази информация, а преди това и своите последователи в Instagram, които са вече над половин милиард".

Ето какво пише Лаура, когато публикува снимката: "Здравейте! Тази красива тракийска фолклорна носия идва от България от нашите нови приятели Петя, Георги и сладкото им бебе Димитър! Тази традиционна носия е само един от многото различни видове традиционни облекла в България, но този вид е от родния град на Петя, наречен Стара Загора, който е в средата на България.

Не успях да намеря информация за историята на тази носия онлайн, но научих толкова много за България! Намерих няколко интересни факта за страната България, които може би си заслужава да споделяте. Петя ще трябва да потвърди, но аз четох, че българите поклащат главите си, за да означават "да" и кимват, когато те означават "не".

Всъщност Джоуи прави същото напоследък. Тя ще поклати глава, когато й предложа нещо за ядене и след това веднага ще го погълне. Може би има българска жилка! България е и най-старата държава в Европа, която не е променяла името си от създаването си. Браво, България! Това се случва през 681 г. сл. Хр. София, столицата на България, е основана преди 7000 години и се смята че е вторият най-стар град в Европа! Това вероятно е ужасно представяне на тази уникална и колоритна страна, но се радвам, че успях да науча малко история за България и да споделя с вас как изглежда една от красивите им традиционни носии!".

Вдъхновена от кампанията на Лаура, Петя Попова дори решава самата тя да облече детето си с народна носия. Тя организира фотосесия, в която синът й носи традиционно български дрехи, а дъщеричката на нейна приятелка е облечена с точно същата носия, която впоследствие се появява и на снимките на Лаура.

Вижте още снимки тук - https://fakti.bg/life/258256-zashto-koreiche-obleche-balgarska-nosia-snimki

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот