Само САЩ искат война с Русия


Само САЩ искат война с Русия

“Ползване на сила на Югоизток в Украйна е най-погрешното решение за конфликта. Необходимо е създаване на конфедерация. Крим не е завоюван от Украйна, винаги е бил руски.“ Френския ветеран президент Валери Жискар д,Естен, пред РТ.

Политици от класата но Жискар д,Естен в западната част на Европейския съюз отдавна няма. Повечето са доста посредствени послушковци на чичо Сам, люде с чиновнически манталитет и лобистки хъс. В огромното си мнозинство гражданите дори в най-западните страни на Европа не желаят да воюват с Русия в своя вреда и в полза само на САЩ.

Вашингтон обаче не просто желае да спретне поредната кръвопролитна война на нашия континент, а в това вижда единствения шанс да запази световната си хегемония. Много е съмнително, че дори и така ще я удържи, но достатъчно голям брой американски политици сериозно се надяват и упорито тласкат Евросъюза към тази безумна авантюра.

Думите на бившия френски президент са тежък упрек към лидерите на страните от ЕС, които са взели най-погрешното решение за конфликта в Украйна. Погрешно както с оглед разрешаването му, така и за управляваните от тях държави и народи.

Шантажирането на Русия преди сто години чрез подкрепената от Запада  интервенция на Австроунгарската империя в Сърбия довежда до Първата световна война. Съсипала и Русия, и Европа, а Австро-Унгарската империя  загубва над 80% от териториите си. Западняците обаче преди това не са очаквали точно световна война и чак такива човешки и материални загуби.

Инвестирайки в национал-социализма и Хитлер, западните европейски политици не са очаквали втора световна война, а само разгрома на Съветска Русия от Германия. Получава се много страшен резултат и за западняците, и за Германия, и за цяла Европа. От двете войни печелят само САЩ, от тях дойде световната им хегемония.

При съвременните средства за унищожение трета световна война населението на Европа няма да понесе, ще изчезне. Вероятно и по-голямата част на  Русия, особено европейската. Нещо в азиатската може би ще остане. Нещо от САЩ също, но няма да им трябва. Дали и мъдрите думи на Жискар д,Естен няма да бъдат обявени за „Путинова пропаганда“?

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот