Русия и Турция влияят в България


Русия и Турция влияят в България

„Македонците да се върнат към българската си същност. Да станат Втора Българска Държава”, каза речовития директор на НИМ.

Така заяви в предаването „Събуди се” по Нова телевизия ст.н.с. Божидар Димитров.

„На Балканите има две албански държави – Косово и Албания. Има и две гръцки държави – Кипър и Гърция”, каза професорът.

Що се отнася до македонският журналист Миленко Неделковски, който поруга паметна плоча за загиналите български войници на Каймакчалан, Божидар Димитров каза: „На Миленко казах да остава в албанската част, ако я разделят, защото тук го чакат момчетата от 68-ма бригада”.

За патриотизма Божидар Димитров го определи като естествено състояние на човека: „Патриотизмът е естествено състояние на човека, като любовта към майката”.

Директорът на НИМ коментира и отношенията ни както с Турция, така и с Русия и западните държави. Според него няма как Русия и Турция да не влияят в България, тъй като са много близо. Що се отнася до вътрешните въпроси и корупцията у нас, професорът коментира, че тя не може да бъде ликвидирана, а само намалена.

„Корупция има навсякъде. На корупция сме се научили от Запада, след Освобождението. Включително и на процентите. Не можем да я ликвидираме, можем да я ограничим”, заяви Божидар Димитров.
 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот