Реагират на натиск от НАТО


Реагират на натиск от НАТО

Армията няма да получи допълнителни пари за тази година. Увеличаването на бюджета за отбрана ще започне от догодина, докато постепенно стигне 2% БВП. Това реши КСНС при президента, четем в „Гласове“.

Увеличаването на каквито и да е бюджетни разходи и дори и планирането на семейни от този род, може да се осъществи само след увеличаване на приходите. Възможно е да се осъществи или чрез производителни икономически усилия, или чрез заеми, които да се връщат с лихвите в бъдеще време. Обаче икономика за генериране на значими вътрешни приходи вече нямаме.

Остава вторият вариант, управниците вече взеха решение за 16 млрд кредит. Несъмнено една значителна част от тях след изборите  ще отидат за закупуване на военна техника. Но  е наложително да се увеличат и разходите за сърдечно болни и диабетици, за пенсионери и онкоболни. Няма реално да се увеличат, разбира се, а последствията няма дълго да се забавят.

Очевидно с увеличаването на военните разходи след едно-две поколения няма да остане български народ, който да отбраняват, ще изчезне и България. Както предложи в своя доклад министърът на отбраната Ненчев, на този етап, въздушното ни пространство може да охраняват турски самолети, после ще ни бранят турски танкове и т. н., както в края на XIV в.

И друго. Армията ни фактически е ликвидирана като способна ефективно да отбранява родината от нашите исторически противници и душмани. Туземните политици-предатели го сториха под натиска на новите ни „приятели“ от Вашингтон, те и НАТО нямат намерение да ни позволят реалното й възстановяване. Турция не дава, тя им е по-важна.

С оглед възраждането на прилична по сила родна войска 2% изцяло непроизводствени разходи от днешния наш мизерен брутен вътрешен продукт са почти нищо. След използването им за старо западно въоръжение скромната ни по численост и качество на редовия и команден състав армия ще е само по-скъпа, но пак толкова небоеспособна.

Това е разбираемо дори за Ненчев, Плевнелиев,Кънев и Шабанали Дурмуш. Може би Бат Сали и Салиха Емин ще се затруднят. Иначе отдавна туземните политици щяха да са изработили и приели национална стратегия и доктрина, в частност военна доктрина на република България.

Сега колониалните администратори просто реагират на натиска от НАТО да се изхарчат едни пари за предимно стара западна техника, но да изчезне оттук каквато е останала съветска. Към началото на XXI в. България няма по-върли и подли врагове от т. нар. български политически елит.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот