Разгромената без война България

Автор: Илия Илиев (1 коментар)


Разгромената без война България

Не Държавна сигурност, а комсомолци и червени „аристократчета” съсипаха родината

Не минава и ден без общественото внимание да не е заето с някакви проблеми, свързани с МВР, ДАНС или съдебната система. Уверяваха ни, че след отварянето на секретните архиви на бившата Държавна сигурност и осветляването на нейните служители и сътрудници всичко в държавата ще се намести и светлото демократично бъдеще ще изгрее над главите ни. Не се случва тази радост, дори напротив, все по-зле става. И това е закономерно.

 

Уж всичко ни беше наред през 2006 г., всички преговорни глави с Евросъюза отхвърлихме, обявиха ни за готови да влезем в него като пълноправен член. Днес на третата година след приемането ни еврокомисари и върволица по-долни чинове от Брюкселската администрация мине не мине месец и току ни нахокат за тежки кусури в различни области на живота на държавата и обществото. Че и ни налагат болезнени санкции с паричен израз и с обидни намеци за цивилизационна недозрялост ни дават да разберем, че за тях някъде сме след третата категория европейци.

 

Най-често ни корят и подритват, защото имали сме били корупция, посягали сме хищно на техните евра, бандите се разхождали у нас необезпокоявани. Трябвало да изкореним явленията, да изловим престъпниците и ги тикнем в зандани. Пък то се оказа, че няма кой и няма как. Готовността на страната в областта „Правосъдие и обществен ред” излезе празна работа. Защото наличните специални служби и полиция нито могат да осигурят ред, нито да подпомогнат  държавното обвинение с достатъчни аргументи да изпрати престъпниците в съда.

 

Цялата система за поддържане на обществен ред  и сигурност на населението не работи. Следователно тежко е подронена държавността. Дори правителствата да се състоят от опитни  гении в управленската дейност, които са изпълнени с желание за усилна работа в полза на гражданите, те са обречени на неуспех. Защото липсват ключови звена от информационните и контролните системи на всяка държавна конструкция – тайните служби.

 

Има държави без армии, но без секретни служби няма. Ние се водим държава, но сме разновидност на протекторат, управляван от колониална администрация. Това е горчивата истина за днешна България. От този факт произлизат повечето беди и щети, сполетяващи тежко контузената българска нация. Страната се управлява от чужди или отчуждени от националното тяло люде в полза на други страни и във вреда на българите.

 

Включването на България в НАТО и ЕС донесе повече загуби, отколкото ползи. От една несвобода ни тикнаха в друга и все повече хора у нас проумяват това. Какво като прешното се наричаше соцлагер, а сегашното демократична общност? Преди имаше телени мрежи по границите на страната, днес сме сложили метални врати и решетки на прозорците на домовете си.

 

Държавна сигурност беше инструмент за специфично информационно осигуряване и дискретен контрол над почти всички държавни структури. Той, както винаги и навсякъде е било, се намираше в ръцете на управляващата политическа олигархия, тогава комунистическа по самоопределение. От държащите властта инстанции, преди всичко от ЦК на БКП, зависеше как този особен инструмент ще се използва, кого ще брани и кого ще репресира.

 

Както винаги и навсякъде се случва, в управлението се допускат не само неуспехи, но и извращения на законите, прекалена или неправилно прицелени репресии. Вините за което, естествено, са преди всичко на политическата надстройка и инцидентно на конкретни субекти измежду служителите в репресивния апарат. Както почти винаги и навсякъде става, дойде ли време да се носи отговорност,  разпоредилата извращения олигархия я прехвърля върху изпълнителите на своята воля.

 

През ХVІ век Иван Грозни попилява опричниците, които лично е създал като структура и е насочил да извършат кървави репресии срещу вътрешните му противници. По времето на Сталин периодични поголовни чистки сред ръководния състав на ВЧК и НКВД целят да оправдаят неговите репресивни действия срещу стотици хиляди напълно невинни хора. Същото по-късно прави и Хрущов, но поне бившите служители не са били разстрелвани. В наше време Джордж Буш Втори и Томи Блеър за своята агресия в Ирак обвиниха тайните служби на САЩ и и Великобритания, били ги дезинформирали.

 

У нас непосредствено след 10. 11. 1989 г. перестроечната върхушка на ЦК на БКП обвини за всички т. нар. деформации на социализма Тодор Живков и „неговата ДС”, както се изрази на пленум през ноември с. г. силната фигура тогава Андрей Карлович. След това в края на декември-89 председателят на партията-ръководителка Александър Лилов изтича в МВР да обясни на ръководния състав, че той е виновен и за „възродителния” процес, и за всичко лошо, случило се в страната през предшестващите 45 години.

 

Пак партията-ръководителка чрез партизанина Атанас Семерджиев в качеството му тогава на шеф на МВР разформирова ДС и с това фактически прекрати нейното съществуване. Останаха бившите й служители, сътрудническия апарат в страната и зад граница, както и извънредно ценния за наследниците й оперативен архив.  Сатанизирането на тези хора и разсекретяването на архива впъследствие нанесоха изключително силни удари върху българската държава и нацията.

 

Отговорите на класическия въпрос „кой има полза” обясняват напълно защо това се случи. Управляващата комунистическа прослойка защити по този начи първо себе си, а после и наследниците си, повечето поминуващи в ръководството на БСП, зад него или около него. Просто хвърлиха част от националния елит на помиярите, за да ги нахранят и вторично опитомят. След това захвърлиха партийната маса, офицерството на армията, инженерно-техническия и художествено-творческия елит и т. н. до последния българин. Не кадрите на ДС причиниха бедите и щетите на България, а наследниците на партийната „аристокрация” и елитът на бившия комсомол го сториха. И по най-подъл начин досега прехвърлят вините си на ДС.

 

Интерес от разгрома на българските тайни служби имаха и съветските „другари” в Кремъл. България те вече я бяха предали на новите си „приятели” от Вашингтон, но нямаха интерес да им оставят добри тайни служби в работно състояние, на служителите на които само можеше да бъде предложено да подпишат нови клетвени декларации. Както се вижда днес, нови приятели Кремъл не придоби на запад, но старите му приятели още дълги години ще странят от Русия поради предателството. Пак поради него властта в Москва все още не може да намери модуса, около който да консолидира останалата й под контрола част от империята.

 

Изгодно да громят несъществуващата ДС беше на внезапно пръкналите се демократи в България. Като не са се борили с режима преди, поне постфактум да повоюват с караконджули, това облекчава нездравата психика на дисхармонични субекти като тях. Използваният някога в средните векове като универсален причинител на Злото Дявол днес беше заместен от ДС. В началото беше неприятно и обидно да се гледа как образовани и добре охранени при социализма бивши комсомолски активисти вопият за лустрация на достойни хора и им приписват най-долни черти. Днес тези субекти предизвикват само презрение с жалките си напъни да обяснят провалите на поредицата „демократични” правителство и на щетите, нанасяни на обществото от самите тях.

 

За съжаление всички страдаме от самоубийствено сеирджийство и резултатът е, че живеем в милиционерска олигархия, каза наскоро доц. Огнян Минчев. Русия се управлява от такава милиционерска олигархия, но има някакъв интегритет по отношение на националния й интерес. У нас обаче резултатът е тотална криминализация на обществения живот. Няма милиционери сред олигархията у нас, разбира се, но Минчев по този начин дебелее на чужда служба.

 

Ченгесарски кръгове раждат основния поток от информация в нашето общество и това става все по-опасна тенденция, твърди гравитиращият към БСП социолог Живко Георгиев. Защото информацията е власт. У нас масов жанр стана уж подхвърлени пликове да раждат основния поток за осведоменост на българите. Затова напоследък има масов културен регрес, ражда се манипулируемо общество. България се дирижира от десетина центъра, но това не са политическите партии и способностите им да управляват са под нулата. Хич бива ли учени хора, отлично информирани за всичко ставащо у нас да говорят подобни щуротии, пита се човек тъжно.

 

Поредна комисия по досиетата се напъва да дава материали, за да предизвика нездрав шум около жалката си дейност по ровичкане в едно бунище. В него някакви иначе невпечатляващи никого хорица като Екатерина Бончева или Методи Андреев търсят картончета, пожълтели страници и имена, които после с нездрав блясък в очите размахват из медиите. Омаскаряващите имат за задача да представят в крайно изкривен и грозен вид всички, които са имали допир до една иначе рутинна дейност във всички времена и държави. Изпълняват своята мизерна роля в един ритуал на сатанизиране на един доста широк слой български граждани, които като категория с нищо не заслужили това. И в действителност превъзхождат във всимко тези торни бръмбари.

 

В условията на нормална конкуренция индивиди,подбирани по критериите на специалните служби, неизбежно биха излезли на предни позиции. Защото наред с по-добрата си обща подготовка имат и редица важни специални качества като лоялност, добър самоконтрол, познаване на човешките слабости и начините те да се използват, умения за събиране и обработване на информация, за създаване и поддържане на полезни окнаткти. Затова политическата „класа” се бои от тези хора, често ги изтласква от властта, понякога си избърсва мръсните ръце с тях или направо ги лустрира.

 

Примери за това има в цял свят, особено в новото време. После, разбира се, политиците си плащат с праволите си. Гадното е, че голямата цена накрая я плащат гражданите в съответната държава, в която властта е попаднала в ръцете на слаби политически апаратчици, лишили се сами от осигуряването на тайните служби.

 

Чрез сатанизирането на тези хора се реализира една подривна манипулативна кампания. Нейната крайна цел е противопоставяне на една доста широка група българи на останалото гражданство. Разединен народ, знайно е, вълци го яли, та затова. Касае се за стотици хиляди хора, които имат семейства, значи бройката се умножава поне по три. Слагаме и приятелите им, другите роднини, просто разумните хора, които имат личен положителен опит и спомен за социалистическото време и не желаят да се съгласят с внушенията на кампанията.

 

Няма да е преувеличено, ако кажем, че мераклиите да оплюят миналото на един народ са доста по-малко от другите граждани. Антибългарската кампания „досиета и ченгета” обаче чрез средствата за масово информиране усилва ефекта на противопоставянето, създава впечатлението, че половината българи мразят другата. Това парализира обществото, пречи му да се противопостави на недоброжелателите и душманите си, да защитава общия си национални интереси чрез отстояване на националната си държава.

 

Представителите на тази категория българи щяха да са доста повече от 20%, сред администрацията през последните 18 години, ако не бяха подложени на фактическа лустрация след 10. 11.1989 г.  Служителите и сътрудниците на тайните служби са между най-качествената част на националния елит. Това категорично се доказва от изваждането на светло на някои имена при противодържавната операция „разкриване на досиетата на ДС”. Всъщност са обвинени, че житейският им път се е състоял в онази България, каквато  е била тогава и а те са й служили както тогава е било възможно.

 

Няколко показателни примера от чуждата обществено-политическа практика. САЩ бяха изключително силна свърхдържава и отбелязаха много важни успехи срещу стратегическия си противник СССР, когато имаха за президент сътрудника на ФБР Роналд Рейгън и вицепрезидент бившия шеф на ЦРУ Джордж Буш-старши. Сега Буш-младши и обкръжението му на няколко пъти просто си избърсаха крайниците с ЦРУ и други спецслужби, неглижираха ги, с което деликатният контрол вътре в държавата стана груб. В икономически и външнополитически план страната стои много по-зле, разтърсвана от жестока икономическа, политическа, идеологическа и морална криза.

 

Още по-демонстративен е примерът с Русия. При партийните апаратчици Горбачов и Елцин първо се срина свърхдържавата СССР, а после и Русия стигна до ръба на пропастта. В страната омразата към тях е огромна, броят ги за предатели. При полковника от разузнавателното управление на КГБ Владимир Путин държавата постепенно се отмести от ръба на оцеляването и видимо укрепва, макар и бавно. Президентът Путин с основание се счита за националния водач на огромната страна, за което категорично говори яростната антипутинска пропаганда от страна на външните недоброжелатели на Русия.

 

Това правителство се опита да създаденякакво подобие на секретна централа за вътрешна сигурност. Появи се ДАНС, претоварена с много надежди от страна на своите създатели, но вече се вижда, че този проект се проваля. Защото се осъществява от лица, които нямат никаква представя от тази дейност и вътрешно дори презират хората, които биха я вършили. А най-важното е, че чужди на България лица като Станишев, Симеон Втори и Доган не могат да бъдат полезни за такава мисия. Да напомним, че и на тримата майчиният им език не е българският.

И обективно създаването на нови спецслужби ще срещне огромни затруднения в близките години. За младите хора има доста възможности за реализация, защо ще идват да го правят в непрестижно място.

 

Предишният агентурен апарат, включително по стопанска и криминална линия, беше съзнателно разбит, компроментиран, заклеймен и приравнен с банда долни доносници. Следствие на това никой уважаващ себе си български гражданин посмъртно няма да стане агент на службите. А каква тайна служба може да има без агентура?

 

Но това са реалностите в разгромена без война България.

 

Статията е от в-к "Нова зора"

 

Коментари
2009-02-24 13:40:21 От: шаръкчията

Наскоро и министър Миков дори изпищя, че нямат агентура и не могат да работят ефективно срещу престъпниците. Ама как да имат? Кой е този кретен, който ще помага на държава, която утре не само ще го предаде, ами и ще го оплюе? Съд за тези, които разгромиха българската армия и тайните служби!

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот