Радев: Предлага ни се да лекуваме армията чрез самовнушение


Радев: Предлага ни се да лекуваме армията чрез самовнушение

Президентът: "Как можем да се движим напред, ако не знаем какво е реалното ни състояние?"

 „Това, че болният ще си скъса диагнозата, не означава, че ще оздравее. Мисля, че докладът на служебното правителство беше реалистичен. Този доклад за състоянието на отбраната и Въоръжените сили предлага да лекуваме армията със самовнушение“.

Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти, помолен да коментира одобрения по-рано през седмицата от Министерски съвет Доклад за състоянието на отбраната и Въоръжените сили за 2016 година.

Държавният глава бе гост на Военна академия „Георги Стойков Раковски“, където участва в тържественото откриване новата учебна 2017-2018 година.

„Тук не говорим за вина, а за реалната обстановка, за моментното състояние. Как можем да се движим напред, ако не знаем какво е реалното ни състояние“, попита президентът Радев и добави, че едва след като този въпрос получи своя смел и откровен отговор ще започне истинската трансформация на Въоръжените сили.

Попитан кои трябва да бъдат приоритетите пред политиците в началото на новия сезон и накъде те да насочат вниманието си, държавният глава отговори, че във всички сфери е необходимо законодателство, което да отговаря на обществените очаквания след съответното обсъждане и дебати.

„Фокусът обаче е антикорупцията и това ще бъде темата на следващия Консултативен съвет за национална сигурност на 9 октомври“, категоричен бе Румен Радев.

В отговор на въпрос дали свикването на КСНС е контрамярка срещу забавянето на проектите за модернизация на армията, Румен Радев коментира, че не иска да свързва двете неща по никакъв начин.

„Чакам поне едно практическо решение в сферата на отбраната, за да можем наистина да обсъждаме нещо на този съвет. Не искам да звучи така, че виждате ли обсъждането на антикорупционните мерки е резултат от това, че нищо не се предприема в сферата на отбраната“, добави той.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот