Протестите ще помогнат да се промени ситуацията


Протестите ще помогнат да се промени ситуацията Снимка: БГНЕС

"Вълчеви умозаключения за Студентския град" е озаглавен материал в dnes.bg по повод последните изказвания на министъра.

 

 

"Разликата между случая в Гърция и България е от земята до небето. В Гърция полицията уби младеж на 15 години, докато в България историята е съвсем различна", каза министърът на образованието и науката Даниел Вълчев пред bTV.

 

 

"Студентският град никога не е бил идеалното място за живеене, но след 90-те години реституцията нанесе огромни щети", напомни той.

 

 

Едва половината, които живеят там, са студенти.

 

 

"В непосредствена близост до висшите учебни заведения има вече жилища и се води друг живот. Вината носи този, който е дал разрешението, т.е. общината", обобщи министърът.

 

 

"Предвижда се там, където е извършена реституцията, да не се сменя предметът на дейност на мястото", уточни Даниел Вълчев.

 

 

"При нас безобразията се трупат и трябва да се случи нещо ужасно, както е случаят със Стоян Балтов, с „Индиго", полуразрушена кооперация се срути в центъра на София и уби две момичета и какво - нищо не се случи, всички бяха в бяло, но момичетата ги няма", припомни министърът.

 

 

"В България има много очаквания всичко да се оправи за два дни, но не може да се променят изведнъж нещата, след като са трупани 15 години безобразия. Не е разрешение да се сложи бариера, да влезе жандармерия", категоричен бе министърът.

 

 

"Има пряка автобусна линия Студентският град - Перник, разбрах наскоро, и от този град се изсипват различни хора, включително и със съвсем не образователни намерения", съобщи още Вълчев.

 

 

"Никъде, даже и в Лас Вегас, няма казина до студентски кампуси и университети. Въпросът е дали нещата ще тръгнат в правилната посока, както е и в образованието. Това, което правим сега, ще се види след 10 години", посочи Вълчев.

 

 

"Най-важното е сега институциите да си поемат отговорността.

 

 

С проектозакона ще стане следното - ние отнемаме от общината правомощията да разрешава строеж и ще има брожения", прогнозира министърът.

 

 

Според него, когато хората, когато казват "няма държава", показва, че няма справедливост.

 

 

Той беше категоричен, че протестите на студентите ще помогнат да се промени ситуацията в Студентския град.

 

 

 

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот