Прокуратурата подхвана Доган


Прокуратурата подхвана Доган

вестник "Труд" : “Ще бъдат снети обяснения на всички, които имат отношение към проверката около ДПС по повод твърденията на Керим Караали, включително и на лидера на партията Ахмед Доган”.

Това заяви вчера зам. градският прокурор на София и наблюдаващ проверката Роман Василев.
     Миналия петък, представилият се като предшественик на покойния шеф на кабинета на ДПС Ахмед Емин - Караали, заяви пред Нова тв, че около ДПС се въртят обръчи от фирми. И обясни, че централата била захранвана от рушвети, получавани от бизнесмени и мафиоти и дори била посредник на руската “Газпром” за доставки на петрол в Турция. Депутати от ДПС тогава контрираха, че Керим Караали е бил обикновен портиер в централата им в София, а твърденията му са “глупости”. Ден след това Софийска градска прокуратура възложи на ДАНС да провери откровенията на Караали.
     Вчера Василев обясни, че лицата, споменати от бившия кадър на ДПС, ще бъдат разпитани като граждани и това нямало да засегне депутатския им имунитет.
     “Няма да изнасяме нищо в медиите, тъй като на всяко наше изказване се появяват някакви другари, които казват псевдоними на разработки и започваме да се обясняваме в един омагьосан кръг”, обясни Роман Василев. Разследването все още било на ниво проверка и се очаква да приключи до 20 дни. Ако до тагава бъдат събрани достатъчно доказателства ще се прецени дали да се образува досъдебно производство.

 

От вчера пък се лансира още един сценарий, в който главно действащо лице е отново Доган.

Когато Ахмед Емин се гръмна, Доган е бил на косъм от смъртта. Това твърди първият началник на кабинета на лидера на ДПС - Мохамед Реджеб пред в. “24 часа”. На въпроса Емин ли е трябвало да убие Доган Реджеб отговаря: “Имало е сценарий. Но не мога повече да говоря, да не петним и паметта на рахметлията (покойника - бел. ред). Реджеб призова ДАНС и НСО да кажат дали има опасност за живота на лидера на ДПС и защо той е охраняван повече от президента.

“Призовавам ДАНС да кажат на българските данъкоплатци - има ли опасност за живота на Доган? Сам ли е пожелал той тази охрана? Откога го вардят? Парадоксалното е, че Доган, когото аз познавам като най-свободолюбивия човек, сега е лишен от всякаква свобода. Пазят всяка негова крачка. Тръгне към тоалетната, първо я проверяват. Така е страшно да се живее, да се диша”, казва Реджеб. Бившият шеф на кабинета на Доган каза, че той е предложил Ахмед Емин на шефа си.

Мохамед Реджеб е бил главен координатор на ДПС, член на ЦОБ. Представлявал е ДПС в комисията за разкриване досиетата на бившата ДС. От 2003 до 2005 г. е зам.-председател на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ).

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот