Произвеждаме идиотизми

Автор: Проф. Андрей Пантев (1 коментар)


Произвеждаме идиотизми

Съветските възпитаници най-много роптаят срещу Русия

От 25 години все се намират такива, които точно на 3 март да изкрещят колкото може по-силно: „Русия е окупатоооор.“ С тайната надежда и други да подемат тази мантра. И вчерашният ден не беше изключение - откъде ли не се чуваха гласовете им. Между тях със сигурност има много страхливци, които сигурно тръпнат при мисълта да чуят, камо ли да изрекат истината - толкова проста - да, Русия е освободител.

Страхуват се биологическите подмазвачи, които утре, ако дойде будизмът в България, ще обявят, че той е освободителят ни от християнското окупаторство. Наистина няма друг случай в историята на XIX век една война да се води по толкова красиви верски мотиви - да се помогне на братята православни. Приказките за окупацията ни говорят зле за самите нас и за прадедите ни.

Защото България беше осеяна с паметници на признателност към руските войски и достолепните им генерали далеч преди да се създаде Коминтернът и да започне да се говори за нерушимата българо-съветска дружба. Най-отблъскващото е и друго, че в страната ни, дадена за класически пример на безусловна съветизация и послушание, днес се посяга върху събития, наречени освободителни дори и от другите народи, от чуждата преса и чуждата дипломация.

Днес стигаме до такива безумни тези на мастити интелектуалци, че едва ли не на 3 март празнуваме рождения ден на руския император (Александър II е роден на 29 април 1818 г. - б.р.). Ще ми се тези знаменити наши интелектуалци да покажат поне едно изречение на критицизъм към руската политика, което те са написали преди 10 ноември 1989-а. И обикновено това са съветски възпитаници, които мразят Русия заради това, че са женени за рускини... И това казва много за някои характерни особености за нашия национален характер.

А 3 март е наистина знаменита историческа дата. Дата, на която България се появява на европейската карта. Или може би като в един фейлетон на Алеко Константинов някой трябваше да каже „да можеше султанът да освободи България“.

Днес всеки, който си позволи да каже кой е изгонил турците от българските земи, се приема за безусловен русофил. Не познавам друг случай на такава черна неблагодарност, която няма нищо общо с онова раболепие и покорство, което може би техните бащи са проявявали. И е добре неблагодарниците да знаят, че командирът на опълчението не се е казвал Бенджамин Дизраели лорд Бийкънсфийлд (министър-председател на Великобритания, един от инициаторите на Берлинския конгрес и за ревизия на Санстефанския договор - б.р.).

Той е политикът, който настоява границите на България да минават по билото на Стара планина, а Варна и София да останат извън пределите на Княжество България.

За съжаление през годините на т.нар. демокрация не се научихме на нищо. Единственото, което правим, е да възпроизвеждаме минали идиотизми. Затова е толкова жалка съдбата ни.

По в-к Преса

Коментари
2015-03-18 08:49:04 От: Стършел

Пантев, последното изречение на излиянието ти е особено вярно. Имам предвид това, че си един от инициаторите за връщането на Симеон във властта!

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот
 

Българи, съдействайте на "Българи"!

Виж повече