Проф. Светослав Ставрев: До края на XXI век - без българи

 (1 коментар)


Проф. Светослав Ставрев: До края на XXI век - без българи

“Вие какво си мислите? Че Орешарски го е избрал Доган? Или Станишев?” Тези въпроси хвърли в студиото на bTV профeсорът, преподавател в СУ “Климент Охридски”.

Неговото мнение се оказа фундаментално различно. Според Ставрев няма български премиер, който да е поставен на мястото си от политическа партия. Изборът на всеки един се определя от група хора, които дори не живеят в страната, а “някъде на Изток”.

 

Проф. Ставрев смята, че тази група се е формирала между 1985 и 1997 г. Тя се състои от “бивши партийни функционери, комсомолски работници, профсъюзни дейци и ченгета от всякакъв калибър”. Те са получили и те държат парите на държавата. Възползвали са се от призатизацията през 90-те години и слава Богу, че след фалита на България през 1997 г. в страната е въведен валутният борд.

 

Благодарение на него ограбването вече не е така драстично. В момента България е в в стагнация, но така е и от години. Страната е в състояние на устойчиво ниско слабо функциониране, защото основната част от произведената продукция се изнася от същата група.

 

Тази група също така определя кой да е поредният министър-председател. Участниците в нея се променят, но ядрото е едно и също, според професора по икономика.

 

Кукловодите представляват не повече от 5% от населението в страната и са обслужвани от други 10-15 на сто от българите. “Обслужването е юридическо, медийно, финансово, ако щете и спортно”, поясни проф. Ставрев. Само тези, които управляват страната и другите, които ги обслужват, живеят добре, останалите са бедни, защото са ограбвани непрекъснато.

 

“Тази конфигурация роди безкрайно изроден пазар, с който заблудихме и света. Този пазар е генно недоразумение, защото е силно монополен”, посочи събеседникът. “Непрекъснато ни крадат.” “Да не мислите, че става дума за партии, идеологии и тинтири-минтири”, попита професорът.

 

Преподавателят обърна поглед и към студентските протести. “Тези млади хора имат ината да останат тук, искат да живеят тук и да променят нещата към малко по-добро и по-нормално. Те са млади, зелени и неопитни.” Ставрев смята, че не бива да им се задава въпроса какво ще последва, когато падне кабинета на Орешарски.

 

“Какво ги интересува (студентите) кой ще дойде на власт?” Професорът е на мнение, че сегашното правителство управлява заради мръсните предизборни номера на хората зад него, с нарушение на законите и с помощта на главна прокуратура. “Непрекъснато слагат свои хора (на ръководни постове в държавата – б.р.) като че ли ще векуват”, възмути се Ставрев.

 

Цветанка Ризова изрази мнение, че ако при февруарските протести в обществото е имало някакво “умиление” към бедните хора, които не могат да си плащат сметките, то “сега протестират някакви лигльовци, соросоидчета…” Проф. Ставрев я прекъсна възмутен: “Ама кой ги нарича така, с извинение?” “Ами мнозинството…”, обърка се водещата. “Ако са мнозинство – тежко ни. Но са “мнозинство” в публичната аудитория”, натърти професорът, намеквайки, че телевизията манипулира зрителите си.

 

Всъщност разговорът с него започна точно с това – че обществото е дезинформирано, контрадезинформирано. “Стана правило да мислиш едно, да говориш второ, да правиш трето, да го разберат – четвърто и пето. Основното, което ни свързва като народ, е доверието”, посочи той, но то вече е под санитарния минимум.

 

“Оставете българската държава! Отива си българският народ! Вече сериозно се изчислява кога ще умре последният българин. И най-големите оптимисти смятат, че това ще се случи до края на този век”, заяви напълно сериозен проф. Ставрев.

 

По БТВ, „Лице в лице”

 

Коментари
2013-12-16 16:22:42 От: ОПТИМИСТ безбрежен

Последният българин- до 10-15 години, а държавата в ковчег -до 5-10 години.Погребалната агенция се нарича БЪЛГАРСКИ ЕЛИТ от 20 години насам .Там пропуск няма -ще се погребва.Така че забравете пророчеството на СлСеврюкова.Не част а цяла БГ си отива и то пред очите ни. Другото е от Лукавия.

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот