Придвижват делата за корупция


Придвижват делата за корупция Снимка: vsekiden.com

bgvesti.com; Делата срещу Иван Леков, Александър Томов и Мариус Цаков ще бъдат внесени в съда,

каза пред Дарик радио заместник-градският прокурор на София Роман Василев. Най-напред в разследването е бившият заместник областен управител на София Мариус Цаков. Обвинението е готово и ще бъде внесено в съда до края на месеца.

Има малко работа по обвинителния акт срещу бившия заместник председател на ДАМС Иван Леков. Но има шанс до края на тази година да бъде внесено в съда, каза прокурорът. Що се отнася до Александър Томов, за когото се говори, че е присвоил 29 милиона лева от продажба на имоти на Кремиковци, Василев коментира, че: „Има виновни за определените сделки, за които прокуратурата е повдигнала обвинение, и се надяваме до средата на декември - между 4 и 15 - да бъде предявено делото и до края на годината да бъде внесено в Софийски градски съд. За присвояване в особено големи размери престъпленията се наказват от 15 до 30 години затвор".
Зам.-управителят на Софийска област Мариус Цаков беше арестуван на 24 септември тази година при получаване на подкуп. В магазин от веригата "Практикер" в столицата той беше хванат да получава белязани пари. Цаков е поискал 25 хиляди лева от строителен предприемач за по-лесно уреждане в областната управа на София. Беше в областната управа от квотата на НДСВ.
Заместник-председателят на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) Иван Леков е задържан от служители на ДАНС и обвинен в търговия с влияние. Четирима футболни съдии го обвиниха, че урежда мачове от българското първенство и че е искал пари от наши съдии за да ги уреди в листата на УЕФА.
Пред Дарик радио в събота прокурор Роман Василев коментира случая и с бившия шеф на „Булгартабак" Христо Лачев. Срещу него е било и съпругата му са били повдигнати обвинения за укриване на доходи, има влязъл в сила данъчно-ревизионен акт, делото е внесено в съда и му е повдигнато ново обвинение за присвояване, има още две други дела за присвояване и едно за безстопанственост. Прокурорът поиска документите на европейската служба за борба с измамите ОЛАФ да станат доказателства в български съд. „Ще бъде добре, за да не се преповтарят и да се търсят доказателства от наша страна по линия на международното сътрудничество. Това ще ускори нещата процедурно", коментира Василев.

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот