Празнична литургия в "Св. Александър Невски"


Празнична литургия в

Патриарх Неофит: Бог да бди над нашето отечество и в празник, и в делник...

„Бог да бди всякога над нашето отечество и в празник, и в делник, а ние да му се отплащаме с много преданост”, заяви българският патриарх Неофит.

Той призова да отворим сърцата си за страдащите хора и пожела мирни и щастливи дни, благоденствие в домовете ни.

"Нека бъдем достойни за този безценен дар на Божията любов и милост, за тази щедра изява на бащината Божия грижа към всички нас - да не бъдем нехайни за богатството на Божията благост, кротост и дълготърпение, но да скъпим даруваните дни от живота ни и Божията благост да ни подбужда и води към нашето искрено покаяние и промяна", каза още патриарх Неофит.

Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит оглави празничната Патриаршеска Света Литургия за Рождество Христово в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

"Нека като витлеемските ясли да станем приемници на благодатта Господня, заедно да празнуваме в мир, любов и разбирателство, се обърна патриархът към присъстващите в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“.

Патриархът пожела навсякъде около нас и в нас да има мир, радост, благоденствие. Негово светейшество патриарх Неофит пожела за много години във всички държави и народи да възтържествува Божият мир.

„Защото той дойде за всички нас, за да бъдем ние негови следовници“, посочи патриархът. „За много години, на многая лета“, завърши словото си негово светейшество.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот