Потрес! Чудотворна икона кърви при атентат


Потрес! Чудотворна икона кърви при атентат

Помагала при всякакви злини, лечебната ѝ сила се проявявала векове назад

Чудотворната икона на Света Богородица „Успокоение на злите сърца” пристига за първи път в София в навечерието на Коледа. Миряните ще могат да се поклонят пред светинята, идваща от Русия, в двата дни на празничния уикенд в столичния храм „Света Неделя”. Вярва се, че иконата предрича природни бедствия и големи трагедии. Твърди се, че при всеки атентат, например, тя кърви.

Иконата е посещавала България през лятото на тази година На нея е изобразена Божията Майка, която вместо Исус държи 7 стрели. На тази икона символично е изобразено пророчеството на св. Симеон Богоприемец за скръбта на Божията Майка при кръстните страдания на Нейния Син. Седемте стрели върху иконата, символизират именно тези страдания, съобщи БНТ.

Не са едно или две чудесата, които се свързват с иконата – забележително чудо станало през 1830 г. По време на епидемия от холера жителите на гр. Вологда направили литийно шествие с чудотворната икона „Седмострелна“ и смъртоносната болест скоро се прекратила.

Според вярванията тя прогонва злите духове, предпазва от уроки, магии, недоброжелателни помисли, завист и злоба. Иконата напомня на хората за спасителната за душата необходимост от милосърдие и търпимост.

Пред този образ на Богородица може да се молим за защита в случаите, когато избухне всякаква вражда семейна, съседска, в работата и т.н.. И когато започнат да враждуват цели държави, прибягват към иконата „Смекчаване на злите сърца“ с молба за защита от нападения, с надежда Нейните молитви към Сина й да доведат до смекчаване на злите сърца. Помага да се подобрят неблагоприятните отношения в семейството, между роднини, близки, съпрузи, а също така между родители и деца.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот