Порочно законодателство

 (1 коментар)


Порочно законодателство

Правната комисия в парламента прие промените в НПК, с които в изключителни случаи главният прокурор ще може да спре финансова операция или сделка, съобщава „Гласове“.

Гласят приемането на извънреден закон, коридорно ще обясняват, че е само по повод КТБ и е за малко. Порочно законодателство е това, утре  по тази логика може да стигнат още по-далеч и при благоприятна външна конюнктура да решат да управляват само с декрети. Спирането на сделки или финансови операции трябва да е право само на съда.

Правната комисия обаче реално опитва да даде на главния прокурор инструмент за репресия и вероятно ще уверяват публиката, че Сотир Цацаров е добър човек и няма да злоупотребява с него. Ама те и добрите хора се случва да се изкушат!

Консултативният съвет на европейските прокурори наскоро прие резолюция, в която между другото се препоръчва прокуратурата да не се поставя в привилегировано положение в какъвто и да е спор, а последната дума винаги да принадлежи на съда. Няма да е голяма изненада, ако от Страсбург и Брюксел ни смъмрят по повод такава промяна в НПК.

Коментари
2015-04-02 23:25:05 От: Княз Войвода

Защо не може да се коментира този ваш пост??? - http://bolgari.net/sad09_09_1944g____godishnina_ot_dyrzhavniia_prevrat-e-527.html, за девети септември... сигурно знаете колко лъжи сте написали и не искате да ви разкритикуват... Позор!!!

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот