Патриотите блокират границата с Турция


Патриотите блокират границата с Турция

Очаква се в протеста да се включват граждани от цялата страна

Коалицията „Обединени патриоти” се закани да спре движението при входовете на трите гранични пункта "Капитан Андреево", "Лесово" и "Малко Търново".

Организаторите се заканват да блокират всички коли и автобуси, които влизат от южната ни съседка, предаде Нова ТВ, като целта е да се спре така наречения изборен туризъм. Началото на протеста е обявено за 10 часа.

По данни на коалиция 1000 автобуса с избиратели от Турция се очаква да влязат в страната ни, за да участват в предстоящия вот на 26 март.

Засега не е ясно колко дълго ще продължи блокада. Инициаторите твърдят, че всички български превозвачи са предупредени да използват други маршрути.

Официално протестиращите са получили разрешение за провеждането на мирни шествия в близост до "Капитан Андреево" и "Лесово".

Евродепутатът Ангел Джамбазки каза, че националистите ще се опитат да задържат блокадата до изборите.

"Колко пък ще издържим и колко ще успеем - ще видим", каза той. След, което евродепутатът заяви, че коалицията осъзнава, че действията й са нарушаване на обществения ред.


10-километрова опашка от ТИР-ове се е образувала на граничния пункт "Капитан Андреево", предаде БНР. Трафикът на автобуси на "Капитан Андреево" от Турция към България засега е нормален. През изминалото денонощие през границата не са преминавали извънредно автобуси.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот