Патриотичният фронт с три условия за подкрепа на РБ


Патриотичният фронт с три условия за подкрепа на РБ

Симеонов: Върнатият мандат от ГЕРБ и БСП демонстрира липса на отговорност

Патриотичният фронт поставя три условия за подкрепата на евентуално ново правителство в настоящия парламент - увеличаване на минималните пенсии, проверка на договорите с т.нар. американски ТЕЦ-ове и реформа на бежанските центрове.

Това обясни пред Нова телевизия съпредседателят на ПФ Валери Симеонов.

"Искаме центровете за настаняване на мигранти да бъдат изведени извън населените места. Те трябва да са от затворен тип. Това са напълно постижими неща", заяви Симеонов.

В началото на тази седмица представители на РБ приеха мандата за съставяне на правителство и започнаха активни сондажи за формиране на нов кабинет с премиер Бойко Борисов.

От ГЕРБ първоначално отхвърляха всякаква възможност да участват, но снощи в Брюксел Бойко Борисов обяви, че предсрочните избори трябва да са по нов закон и да са мажоритарни. Затова си заслужавало да се удължи животът на този парламент.

"Мнението на министър-председателят се променя многократно. Правилното поведение е да не се бяга от отговорност. Върнатият мандат от ГЕРБ и БСП демонстрира липса на отговорност”, каза Симеонов.

Валери Симеонов за пореден път се обяви срещу въвеждането на мажоритарна система за избор на народните представители.

"Ако се въведе мажоритарния вот, в парламента ще влязат по една-две партии. Тогава ще влязат корпоративни играчи, мутри, чалга певици, футболисти и какви решения ще взима този парламент тогава?”, попита той.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот