Патриоти за София: Да сринем гетата, законите са и за цигани


Патриоти за София: Да сринем гетата, законите са и за цигани

Законите трябва да се изпълняват и от циганите, нали са български граждани!

Незаконните постройки трябва да бъдат премахвани. Стига вече индулгенции и раздаване на привилегии за циганите. Гетата трябва да бъдат сринати.

Такъв коментар направи общинският съветник от ВМРО - Българско национално движение и председател на групата „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

Повод за реакцията е вчерашният протест на цигани от „Захарна фабрика“, които изнудват Общината да узакони копторите им, които наричат домове.

Позицията на „Патриоти за София - ВМРО и АТАКА“ е, че Столична община не трябва да се поддава на шантажа на цигански лидери и барони.

Крайно време е да стане ясно на всички, включително на неграмотните и пулограмотните, че незаконни постройки не могат да се узаконяват. Напротив. Трябва да се събарят. Крайно време е да се даде ясен сигнал, че това положение в гетата няма да се търпи и който е строил незаконно ще трябва да си носи отговорността и санкциите, гласи позицията на Патриотите.

Те категорично се противопоставят на опитите с крясъци и викове да се изнудва Общината. Законът е над всичко. Нашата група застава зад действията на кмета на общината и ресорните ѝ подчинени. Тези коптори трябва да бъдат съборени, посочват още от „Патриоти за София“.

Групата на патриотите ще подкрепя занапред всички действия на кмета на общината и на главния архитект за премахване на незаконни постройки. Компромиси не бива да се допускат с никого и за никого. Съветниците от ВМРО и АТАКА искат да бъдат наложени и парични санкции (глоби) за всички, които вчера са протестирали пред Общината, а е доказано, че са строили незаконно.

За същите лица да бъдат извършени пълни данъчни проверки за платените от тях данъци, както и да се изнесе информация получават ли социални помощи и на какво основание.

По Факти.бг

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот