Патриарх Неофит пожела мирна, здрава и благополучна 2017 г.


Патриарх Неофит пожела мирна, здрава и благополучна 2017 г.

Молебен за благословение в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски"...

Нека Новата година бъде мирна, здрава и благополучна, изпълнена с всяко Божие към нас благословение, с добра воля, с нови надежди и с още по-вдъхновени пориви към всичко онова, което е добро, справедливо и съгласно с Божията воля, както се моли Църквата в този ден и както дълбоко в душата и в сърцето си желае всеки от нас.

Това каза в словото си патриарх Неофит на Молебена за благословение на Новата 2017 година в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", преди който беше отслужена и Света литургия за Васильовден.

Негово светейшество пожела още Новата година да бъде изпълнена с Божията благодат, с милост и щедрости, с дела на милосърдие и с много лични и обществени успехи.

Нека радостта от Христовото рождение ни съпътства през настъпващото Новолетие, каза в словото си патриарх Неофит. Той пожела вестта за раждането на Божия Син и дошлото с Него наше помирение с небесата да ни укрепват и в Новата 2017 година, а Божият Дух - Духът на мъдростта и на всяка истина (Иоан 14:17; 15:26; 16:13), да насочва всички наши мисли и намерения към вършенето на добри дела, защото това е, което и Бог, и светът очакват от нас - да бъдем съработници Божии и всячески да допринасяме за осъществяването на Божията воля на земята. И така, подражавайки на Бога и живеейки в мир, в добросърдечие и взаимна любов (Еф. 5:1-2), да въплъщаваме вярата си в дела на щедрост и добротворство, призова българите Негово светейшество.

С благодарност към Всеподателя за всички Негови благодеяния и за великата Му милост към нас отново посрещаме Новолетието с молитва, любов и с нова надежда, и с поглед, отправен в бъдещето, каза патриарх Неофит. "Изпросваме от небесата благословение за всяко наше добро дело, полезно начинание и за всяка наша, очакваща ни в настъпващата Нова година, радост, към която ни призовава Господ чрез словото на апостола. А радостта ни е пълна, защото извира от чистата ни православна вяра в Господа и Бога нашего Иисуса Христа и от всяко Негово слово, от непосрамената ни надежда и от любовта, с която украсяваме дарувания ни свише живот", посочи Негово светейшество.

Божието благословение и Неговата велика милост да бъдат с всички нас! Честита, мирна и от Бога благословена 2017-а година, пожела българският патриарх.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот