Отново протести на млекопроизводителите


Отново протести на млекопроизводителите Снимка: netinfo.bg

Цаконски: В четвъртък ще протестираме заедно със зърнопроизводителите навсякъде в страната, предава actualno.com

 

 

"Ще протестираме утре пред Министерството на земеделието и храните", заяви председателят на Асоциацията на млекопроизводителите Андриян Цаконски. Според него "животновъдите не са съгласни с намаляването на субсидиите за тях от 378 млн. лв. до 260 млн. лв".

 

"Все още не е получено подпомагането за литър качествено мляко, което бе гласувано от правителството в размер на 60 млн. лв.", допълни Цаконски и подчерта, че протестът е и заради действия на зам. министъра на земеделието и храните Светла Бъчварова.

 

Според Цаконски тя е в основата на създаването на още една организация на животновъдите в България, "чрез която да се точат пари".

 

Цаконски посочи, че зам. министърът има връзка и с манипулации около ген-банката за развитие на българското животновъдство, както и че Светла Бъчварова няма право да заема ръководен пост в Министерството на земеделието и в Селскостопанската академия.

 

"В четвъртък ще протестираме заедно със зърнопроизводителите навсякъде в страната. Трябва да се направи всичко възможно, за да не загине българското селскостопанско производство", изтъкна Андриян Цаконски.

 

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот