От ВМРО поканиха граничаря Цонков за депутат


От ВМРО поканиха граничаря Цонков за депутат

Целта е да се осигури имунитет на Михаил Цонков...

Красимир Каракачанов покани в листите на ВМРО българския граничен полицай, който простреля турски рибар. Това потвърди самият той пред бТВ. Целта е да се осигури имунитет на граничаря. Турция поискала Михаил Цонков да им бъде предаден, за да бъде съден.

Каракачанов обаче бе категоричен, че българинът си е изпълнил дълга. Той и негови колеги са се натъкнали на бракониери, които са ловили на наша територия калкан. Направен е опит да бъдат заловени, но турските рибари се съпротивлявали.

По думите на Каракачанов е доказано от българския съд, че в горичката в ръцете на един от граничарите и убийството на турския рибар не е било целенасочено.

Каракачанов обясни още, че евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки бил готов да заведе Михаил Цонков пред Брюксел и там да го защити.

„Това, което иска да направи Турция, е много знаково“, зави още лидерът на ВМРО. Каракачанов лаконично заяви, че ако служебното правителство не прави нищо за нашия граничар, то ВМРО е готово да го защити. Междувременно той коментира и предстоящите избори.

Отрече да има напрежение и в коалицията „Обединени патриоти“, в която ВМРО участва с НФСБ и Атака.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот