Основателни критики

 (1 коментар)


Основателни критики

Според ексминистъра на правосъдието Антон Станков, действията срещу Румяна Ченалова са репресия, целяща да внесе страх в съдебната система. Юристът разкритикува по bTV и френския посланик дьо Кабан - малко посланици са си позволявали коментари...

Добре е сторил Антон Станков, че публично е споделил истината за „операция „Ченалова“ на управляващите и пределно удобното им ръководство на прокуратурата. Критиките му са напълно основателни както спрямо действията на държавното обвинение, така и по отношение на инициатора на репресията НП посланикът на Франция мосьо дьо Кабан.

Да, арестуването на съдия Ченалова в този момент и в това изпълнение е репресия с показен характар. Чрез тези действия управляващите се докарват пред Брюксел и Вашингтон, откъдето не спират да ни ръгат в ребрата за проблемите в съдебната система единствено за оправдание на зловредното им отношение към България.

Щото там няма подобни проблеми! Има и то много по-големи, при това стари и системни по характер. Не е работа на официални лица от България обаче да правят изявления по техните актуални проблеми в правораздаването. Още по-малко им е работа на посланиците ни да се появяват в подкрепа на протести за сваляне на правителствата им.

А точно това правиха през 2014 г. западни амбасадори, в първата редица на които беше и НП дьо Кабан. Възмутително, но естествено за него беше и да се изцепи в защита на една доста нееднозначно проявила се у нас френска фирма, като пътьом направи внушения за „гнилите ябълки“. И то в хода на неприключил съдебен казус!

Не е тази официалната му роля. Не е проблемът на някаква фирма темата, по която един посланик трябва да се  изявява по телевизията. Не е ремонтът на съдебната ни система задачата, за която е получил агреман у нас. Прави чест на ексминистър Станков, че макар и деликатно, но е заявил принципната си позиция.

Ние тук я заявихме на следващия ден след изявлението на амбасадора. Без ни най-малко да си позволяваме да обвиняваме или оправдаваме съдия Ченалова. И сега не твърдим, че е „света вода ненапита“, че не е редно ВСС да се занимава с нейните дела или дори да бъде разследвана. Но не можем да не споделим, че раздухването на „казуса Ченалова“, обявяването й за общодържавно издирване и вкарването й в ареста не са от полза за правосъдието ни  и истината.

Коментари
2015-04-22 12:45:56 От: Ставри

Класическа тъпа операция в стил "ти си абсолютен престъпник".

Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот