Опълчение заварди Капитан Андреево


Опълчение заварди Капитан Андреево Снимка: в-к 168 часа

Боят настана! Няма да пускат автобуси с изселници за изборите! На "Лесово" също има протестиращи

Граничният пункт „Капитан Андреево” на българо-турската граница е затворен от протест на националисти. Целта на протестиращите е да не допуснат автобусите от Турция, които превозват български изселници за участие в изборите на 26 мрат. Националистите се заканиха блокадата да остане до неделя. Те ще протестират на смени, строи се вече палатков лагер.

Около 150 души блокираха тази сутрин границата с Турция при ГКПП Капитан Андреево заради изборния туризъм, съобщава подробности Haskovo.net. Те затвориха цялото входно трасе около 11 часа и не допускат преминаване на никакви превозни средства – нито товарни, нито леки автомобили, нито автобуси. Протестиращите са организирани от патриотични организации, които се заканиха да не допуснат изборните туристи от Турция да гласуват на вота в неделя.

Хората възнамеряват да останат на пътя до изборния ден и дори започнаха изграждане на палатков лагер. Малко по-късно все пак бяха пропуснати да преминат леки автомобили, за да не се натрупна огромна опашка.

На границата са съсредоточени значителни полицейски сили и жандармерия. Засега обаче сблъсъци с протестиращите няма. Заради блокадата някои от чакащите на опашката откъм Турция решиха да минат пеша. Според активисти от блокадата малко след тяхната барикада ги очаквали бусове, които ги извозвали към крайната дестинация.

На граничен пункт „Лесово” също има протестиращи, но движението все още не е блокирано. Очаква се през деня още националисти да се присъединят към протеста на Лесово и е възможно пътят да бъде блокиран.

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот