Обама: И занапред ще имаме най-мощните въоръжени сили


Обама: И занапред ще имаме най-мощните въоръжени сили Снимка: bg-watch.info

Това изявление е направил новизбраният президент на САЩ, предава сайта news24.bg

Барак Обама изрази готовност да използва цялата мощ на своята страна, за да ликвидира терористичната заплаха след атентатите в Мумбай, които взеха 172 жертви, предаде Франс прес.

 

„Ние не можем да толерираме свят, в който екстремисти избиват невинни хора. Трябва да използваме цялата си мощ - не само военната, а същото така дипломатическата и политическата, за да отговорим на тези заплахи", подчерта Обама на пресконференция в Чикаго.

 

Бъдещият президент направи това изявление, след като оповести номинациите за основните постове в отбраната и дипломацията в бъдещата си администрация и увери, че неговият екип и самият той са абсолютно твърдо решени да ликвидират заплахата на тероризма.

 

Барак Обама също така пое ангажимент американските въоръжени сили да запазят мястото си „на най-мощните на планетата". Всички ние споделяме убеждението, че и занапред ще имаме най-мощните въоръжени сили на планетата.

 

„Ние сме единодушни и в това, че мощта на нашите въоръжени сили трябва да се съчетава с мъдростта и силата на дипломацията и че се ангажираме да реконструираме и укрепим съюзите по света, за да защитаваме интересите на САЩ и тяхната сигурност", подчерта Обама.

 

 

 

 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот