Нобелист бори язвата с наш пробиотик


Нобелист бори язвата с наш пробиотик Австралийският нобелист проф.Бери Маршал и българският откривател на пробиотика Кирил Петков

Колективът от българи, американци и австалийският Нобелов лауреат проф. Бери Маршал са пред епохално отритие в медицината

Харвардски учени и учени от Софийския университет съвместно с българската фирма Провиотик направиха първите тестове за директно унищожаване на бактерията която предизвиква язва - Хеликобактер пилори. Тестовете се извършват с българската бактерия L. bulgaricus GLB44, която е уникална само за българския пробиотик, ПроВиотик, който бързо навлиза на американския и европейските пазари.

При два от тестовете в Харвард българската бактерия успява да унищожи 100% от болестотворната бактерия. Д-р Владимиров от ИСУЛ бе направил първите клинични изследвания с пациенти на тази българска бактерия по-рано тази година и бе представил резултатите на една от най-престижните гастроентерологични конференции в Германия. Тези резулатати показват излекуване от Хеликобактер пилори при над 90% от пациентите.

Новите резултати от Харвард, заедно с клинични изследвания на д-р Владимиров, предизвикаха интереса на нобеловия лауреат австралийския професор Бери Маршал, откривател на бактерията, предизвикваща язва. След поредните успешни тестове проф. Бери Маршал се присъединява към работната група от Харвард и София. Нобеловият лауреат сподели, че ако тези резултати се потвърдят и при по-голям брой пациенти, ПроВиотик ще бъде първото успешно лечение на Хеликобактер пилори без антибиотици.

Голямото предимство на ПроВиотик е, че няма странични ефекти. Той е 100% био продукт, без алергени. Тази новина е особено значима и за България, защото близо 80% от населението е заразено от Хелкобактер пилори без да знае това. Обикновените признаци на тази инфекция са болки в корема, които пациентите често обясняват с храна, която са консумирали, но в реалност тези болки са предизвикани от бактериалната инфекция. Ако инфекцията се задълбочи тя може да предизвика язва и дори рак. Хелкобактер пилори се предава сравнително лесно и дори една целувка е достатъчна за това.

Научното откритие за лекуване на тази болестотворна бактерии с ПроВиотик може да позволи и превантивно предпазване, нещо което сегашното лечение, базирано на антибиотици, не позволява.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот