Няма драми в ПФ, успокоява Каракачанов


Няма драми в ПФ, успокоява Каракачанов Снимка: 24 часа

След напрежението с Валери Симеонов от петък съпредседателят на Патриотите заяви, че няма навика да коментира публично вътрешнокоалиционни отношения

Така е казал Красимир Каракачанов пред Любомир Денов от“24 часа” след декларацията от петък на неговия колега Валери Симеонов. В нея Каракачанов бе критикуван за изнасяне на несъгласувана с ръководството на парламентарната група информация и за рушене на коалиционните отношения.

Според запознати най-вероятно става дума за различните виждания на двамата лидери за кабинет с мандата на РБ. Докато Каракачанов е срещу, защото според него няма кой да понесе политическата отговорност, то Симеонов държи на всяка цена да се предотврати предсрочен вот, за да не изпадне държавата в хаос.

Освен това Симеонов бе особено остър към Бойко Борисов след подаването на оставката му и заяви, че повече не го вижда като премиер. Пред Дарик радио в събота пък Каракачанов обясни, че щом няма да има нов кабинет на ГЕРБ, защото партията няма да участва нито с Борисов, нито с други министри, то тогава няма изгледи за стабилно правителство и по-добре да не се губи време, а направо да вървим на избори.

Иначе депутати от ПФ така и не успяха да разгадаят упрека на Симеонов за различия по отношение на картелите при горивата от петък. Каракачанов изобщо не се е занимавал с тези проблеми, спомниха си единствено идеята на Емил Димитров-Ревизоро, че ако се овладее контрабандата на горива, ще има пари за по-високи пенсии.

Става дума за това, че 30% от търговията с горива не била законна заради нерегламентирани складове без измервателни уреди.

Разногласия между Каракачанов и Симеонов е имало и преди, но досега са успявали да ги преодолеят. Преди 1 г. се разминаха диаметрално за казаните за ракия. В нощта след 1-ия тур на президентските избори пък Симеонов призна, че е бил готов да се оттегли от коалицията при лош резултат.
 

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот