Неофит към Радев: Търсете полезното за народа


Неофит към Радев: Търсете полезното за народа

На срещата, която е била по покана на патриарха, са присъствали и митрополитите от Светия Синод.

"Не се съмняваме, че когато взимате решения за България, Вие ще се ръководите от евангелските ценности, от стремежа към мир, любов и правда, и във всичките си дела ще търсите какво е полезно за българския народ", са се обърнали патриарх Неофит и митрополитите към президента Румен Радев.

Държавният глава е подчертал, цитиран в съобщението, че православните миряни и всички наши сънародници са посрещнали с надежда първите думи на българския патриарх още след неговия избор, защото са послания в подкрепа на единството, както на църквата, така и на обществото ни.

Тази надежда е все по-силна, защото днес има много предизвикателства пред ценностите, вярата и изконните добродетели.

Румен Радев е посочил, че в съгласието, вярата и единството е нашият успех, както в църковните дела, така и в държавата и е призовал всеки на своето поприще да изпълнява просветено и с отговорност своята мисия.

"Уверявам Ви в своето искрено желание и твърда воля за съпричастност към всяка достойна изява, която подкрепя българската духовност и християнските ценности. Те са многовековни стожери на националното самосъзнание, вградени са в основите на държавността ни", е посочил президентът Радев.

Държавният глава е поднесъл на Негово Светейшество издание на "История славянобългарска" и е отправил благопожеланията си за здраве, за мирни и светли дни на българския патриарх и на митрополитите от Светия синод.

Коментари
Няма написани коментари.
Добави коментар
Вашето име
Вашия e-mail
С попълването на имейлът се съгласявате да получавате уведомления за нови коментари по темата!
Коментар
Аз не съм бот